Anton Hrachovský Hokej

Hokejisti Nových Zámkov si užívajú divácke návštevy, Chovan verí v postup

Po barážovom stretnutí medzi Novými Zámkami a Piešťanmi, ktoré vyhrali zeleno-bieli 4:2 sme sa porozprávali s brankárom Jánom Chovanom a útočníkom Lukášom Novákom. Ako vidia títo dvaja lídri tímu doterajší priebeh baráže a ako si užívajú fanúšikovskú podporu sa dočítate nižšie.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti Nových Zámkov si užívajú divácke návštevy, Chovan verí v postup
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk

Hokejisti HC Nové Zámky uspeli aj vo svojom druhom zápase play-out Tipsport ligy. Po triumfe 2:1 z ľadu HC 46 Bemaco Bardejov si v 3. kole poradili na vlastnom ľade s hráčmi ŠHK 37 Piešťany 4:2. Skvelé hokejové divadlo so šťastným koncom pre domácich sledovalo na tribúnach 3 039 fanúšikov.

Brankár Chovan verí v postup

„My sme do zápasu vstupovali s tým, že chceme získať tri body a potvrdiť víťazstvo z Bardejova. Chvalabohu sa nám to podarilo. Bol to pre nás ťažký zápas, ale odviedli sme veľmi dobrú robotu aj v hre dopredu aj dozadu. Vytvorili sme si šance a myslím si, že diváci mohli byť s tým, čo videli, spokojní,“ zhodnotil úvodný domáci barážový zápas brankár Ján Chovan (na snímke vľavo).

Novozámčania majú za sebou úspešný vstup do baráže, no čaká ich ešte veľa zápasov, kým sa definitívne rozhodne o postupujúcich. To si uvedomuje i Ján Chovan. „Áno, ešte nám ostáva veľa stretnutí, ale my ideme od zápasu k zápasu. Pred začiatkom baráže sme si povedali, že ideme každý zápas vyhrať a snažiť sa to rozhodnúť čím skôr. Ja si myslím, že máme dosť kvalitné mužstvo na to, aby sme postúpili,“ opísal klubové plány brat novozámockého obrancu Martina Chovana.

Že Piešťany boli nepríjemným súperom potvrdil i on sám. „Veru, boli nepríjmemným súperom. Bolo vidieť, že sa na nás pripravili. Hrali skôr tak defenzívne, ale určite aj oni chcú zabojovať o extraligu. Je na nich teraz vyvýjaný veľký tlak, ale myslím si, že ešte ukážu svoju kvalitu a v lige (Tipsport lige – pozn. red.) sa udržia,“ vyslovil prognózu ohľadom ďalšieho pôsobenia ´havranov´ Chovan.

Pred plným hľadiskom sa vždy hrá lepšie. Svoje o tom vie i skúsený 32-ročný gólman, ktorý v minulosti hájil i farby Slovenska na MS do 20 rokov. „My máme celú sezónu veľmi pekné návštevy, ľudia chodia na hokej. Ale finále a táto baráž ich ešte viac nadchla. Počul som, že veľké množstvo fanúšikov sa chystá na výjazd do Piešťan. Na hokej tu chodí veľa ľudí, je to úplne iné hrať takto, ako keď príde 500–600 ľudí. Ženú nás dopredu, ten hokej hráme pre nich a tak sa snažíme hrať celú sezónu.“

Novákovi sa hralo lepšie proti Piešťanom než proti Bardejovu

Zápas s Piešťanmi zhodnotil i jeden z najlepších hráčov na ľade a strelec druhého novozámockého gólu Lukáš Novák (na snímke vpravo). „Čakali sme, že Piešťany na nás vybehnú potom, čo prehrali s Bardejovom. Základom bolo ustáť prvú tretinu, potom sme dali gól na 1:0, no oni vyrovnali a bolo to napínavé. Chcem však poďakovať všetkých chlapcom za skvelý výkon a že sme to otočili,“ opísal duel šikovný útočník. Novák ako hráč Nových Zámkov, kam prestúpil tesne pred štartom play off 1. hokejovej ligy, nastúpil proti všetkým súperom vo vyraďovacej časti 1. ligy a bol skutočnou oporou. V 10 zápasoch si pripísal 9 gólov a 2 presné prihrávky. V play out pridal zatiaľ v jednom zápase 1 presný zásah a 1 gólovú prihrávku.

Novák porovnal i kvalitu doterajších barážových súperov – Bardejova ako zástupcu 1. ligy a Piešťan ako ešte stále extraligového klubu. „Ja by som nepovedal, že je tam nejaký markantný rozdiel. Rozdiel bol hlavne v tom, že sme hrali s Piešťanmi, že sme mali trošku rešpekt, predsa len sú extraligovým mužstvom. Ale nejaký veľký rozdiel som tam nevidel, lebo na každý zápas sa pripravujeme rovnako. Mne osobne sa hralo lepšie proti Piešťanom než proti Bardejovu,“ zhodnotil bývalý hráč aj extraligovej Nitry, Trenčína či Banskej Bystrice.

Nové Zámky ´trhli´ túto sezónu v 1. hokejovej lige divácky rekord. Počas základnej časti si na zimný štadión našlo cestu vyše 40 tisíc priaznivcov. „Od kedy som sem prišiel, chodí tu na zápasy kopec ľudí a skvele nás ženú dopredu. Sú tu super fanúšikovia, na to sa nedá nič povedať, iba ich pochváliť,“ jasne sa vyjadril rodák zo Spišskej Novej Vsi.

Čítajte aj:
Novozámockí hokejisti odštartovali sľubne: Z východu vezú prvé barážové body

Nové Zámky hostili v baráži extraligistu, takto u nás dopadli Piešťany

Predstavenie barážového súpera – ŠHK 37 Piešťany

Predstavenie finálového a barážového súpera – HC 46 Bardejov

Nové Zámky - Piešťany - baráž
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM