Alexandra Kolínská Hokej

Hokejová eufória v Košiciach: Prečítajte si dojmy fanúšikov po príchode k Steel Aréne

Oceliarom sa v Banskej Bystrici podarilo obhájiť minuloročný majstrovský titul. Nadšení fanúšikovia ich čakali pri domácej Steel Aréne vo veľkom. Nočnými ulicami sa ozývalo radostné skandovanie.

Ilustračný obrázok k článku Hokejová eufória v Košiciach: Prečítajte si dojmy fanúšikov po príchode k Steel Aréne
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

V šiestom finálovom zápase play off hokejovej extraligy sa na banskobystrickom ľade rozhodlo o titule a tešili sa z neho už v ôsmykrát v histórii Košičania. Napätie nielen na štadióne, ale aj v Košiciach sa dalo doslova krájať! Viac o výjhre HC Košíc nad Banskou Bystricou sa dočítate v článku Úradujúci majstri obhájili extraligové prvenstvo: Titul je v správnych rukách, hovorí tréner Chudý!.

Po zápase atmosféra v šatniach oboch súperov po finále play off hokejovej extraligy jasne napovedala, kto sa radoval nakoniec. Cigary víťazov z Košíc dymili ako továrenské komíny, šampanské striekalo potokom a hustý vzduch by otupil nôž aj majstrovi mäsiarskeho remesla.

Chvíľu po polnoci dorazil aj fanclub oceliarov, ktorý ich bol podporiť v Banskej Bystrici. Priľahlými ulicami okolo Steel Arény sa ozývalo skandovanie. „Košice naše, Košice naše, Košice naše, heja hej!“ a podobné pokriky si užívali všetci hokejoví nadšenci. Ako sa však vodilo fanclubu u banskobystrickom štadióne? „Nálada bola vynikajúca, kričali všetci, všetci povzbudzovali Košice. Mali sme tam veľmi malý priestor, v rohu. Miestami sme sa cítili ako sardinky,“ netajil svoj názor jeden mladík z fanclubu.

„Na štadióne v Bystrici sa dalo piť pivo. Ale keď sme sa vracali domov, normálne, všetky benzínky boli zatvorené. Najbližšie sme si kúpili pitie až v Rožňave,“ povedal druhý fanúšik oceliarov. Hokejistov prišli podporiť aj dievčatá, ktoré síce s fanclubom na výjazde neboli, no košickému tímu veľmi fandia: „Neboli sme na zápase v Bystrici, pozerali sme hokej v televízii, ale na domáce zápasy chodíme pravidelne,“ povedala mladá dievčina.

„Málokto čakal, že to dajú v Bystrici. Nie, že by na to chlapci nemali, ale potvrdzovala sa výhoda domáceho prostredia. Treba pred nimi zložiť obrovskú poklonu, lebo čo tam predviedli, bol krásny hokej. Som veľmi vďačný a hrdý na náš tím,“ prezradil nám pán, ktorý prišiel rovnako potriasť majstrom rukou. „Určite to skončilo tak, ako to aj malo byť. Košice boli od začiatku jasný víťaz, taký som rád. Všetkým treba veľmi poďakovať, sme na nich všetci hrdí,“ povedal fanúšik v košickom drese.

FOTO: Takto prišli Košičania podporiť majstrov!
25
Galéria
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM