Peter Handzuš Hokej

Hokejové chrániče vymenili za minisukne: Popradské líšky u primátora Jozefa Švagerka

V sobotu 2.4.2016 prijal primátor mesta Poprad Jozef Švagerko na pôde Mestského úradu víťazky ženskej hokejovej ligy - tím ŽHK Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Hokejové chrániče vymenili za minisukne: Popradské líšky u  primátora Jozefa Švagerka
Foto: Peter Handzuš

Popradské líšky prešli sezónou len s jednou prehrou, ktorú im uštedrili Prešovčanky, neskoršie súperky Popradčaniek vo finále. „Je to veľký úspech a vzorná reprezentácia mesta Poprad, čomu sa teším a chcel som im aj touto cesto poďakovať,“ skonštatoval po slávnostnom prijatí primátor Švagerko.

V Poprade je dobrá partia

Príležitosť stretnúť sa s primátorom si nenechala újsť ani kapitánka tímu Janka Čulíková. „Som rada, že si to v meste Poprad vážia,“ a dodala: „My oslavujeme každý rok, ak je pekné umiestnenie. Uvidíme, ako to bude pokračovať ďalej. Je tu dobrá partia.“ No či bude Janka v hokejovej kariére v Poprade pokračovať aj ďalej, je zatiaľ vo hviezdach.

Medzi brankárkami tento rok zahviezdila Janka Budajová. Odchytala päť zápasov s nulou a celkovým priemerom 0,82 gólu na zápas. „Pre mňa sú štatistiky len čísla, dôležité sú víťazstvá. Cesta za titulom nebola jednoduchá, ale krok za krokom sme to zvládli,“ povedala brankárka, ktorá má bohaté skúsenosti s ženským hokejom z Ruska. Podľa nej sa ale stále náš a ruský hokej zrovnávať nedá. „Nedá sa to porovnať, samozerjme. Ten ruský hokej bol kvalitnejší,“ konštatovala Janka Budajová.

Tréner je so sezónou spokojný

Aj keď sa zdá, že Popradčanky prešli sezónou veľmi ľahko, boli tímy, ktoré s nimi hrali vyrovnanú partiu. „Hlavne potom v záverečnej štvorke, keď už išlo o všetko. Finálové zápasy s Prešovom boli mimoriadne náročné. Prešov zložil veľmi dobré družstvo, mladé a dobre korčuľujúce. Rozhodovalo možno aj trocha viac šťastia v koncovke. Ale tak som si to predstavoval,“ povedal o vrchole sezóny tréner Milan Skokan.

Poďakovanie patrí všetkým hokejovým nadšencom

Finálová séria medzi Popradom a Prešovom sa hrala pred peknou diváckou kulisou. V Poprade sa prišlo na finále pozrieť tisícdvesto ľudí a v Prešove tisíc. Na domáce zápasy, aj na zápas v Prešove prišiel popradské hokejistky povzbudiť fanklub. „Chcem sa poďakovať fanklubu za podporu. A v neposlednom rade ďakujem celému realizačnému tímu,“ poďakoval Milan Skokan, ktorý dievčatá trénoval spolu s Ivanom Bednárom. Realizačný tím tvorili aj manažér Libor Budaj, vedúci Štefan Gorecký a lekár Michal Heržák. „Zvlášť chcem poďakovať hlavnému manažérovi pánovi Pivarníkovi, ktorý do toho vkladá svoje vlastné peniaze,“ dodal tréner Skokan.

Okolo ženského hokeja v Poprade sa ale točí oveľa viac „pomocníkov“. K zákulisiu ženského hokeja neodmysliteľne patrí aj cyklotrialista Ján Kočiš, kickboxer Lukáš Body či sparing tím BSH. O zachytávanie tých správnych okamihov sa už niekoľko sezón stará fotograf Alojz Handzuš.

Popradské líšky u primátora
25
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM