Šport

Hokejové MS: Naši hrajú v utorok o všetko. O česť i udobrenie si fanúšikov

Ak Cígerovi zverenci zvládnu konfrontáciu s USA (17.5. o 11.15) v riadnom hracom čase, hokejová verejnosť u nás na prehry s Nemeckom, Bieloruskom i na výprasky od Kanady a Fínov zabudne. Čo ale ak nie?

Ilustračný obrázok k článku Hokejové MS: Naši hrajú v utorok o všetko. O česť i udobrenie si fanúšikov
Zdroj: TASR

Netreba príliš špekulovať. Pred posledným zápasom Slovenska v skupinovej fáze ruských MS je všetko jasné. Naši reprezentanti musia USA zdolať po 60 minútach.

Len tak pre nich turnaj neskončí už v úvodnej fáze, len tak splnia cieľ (postup do štvrťfinále), s ktorým do Petrohradu šli.

Viditeľné nedostatky

Na druhej strane je tu ale forma, celková kvalita i viera vo vlastné schopnosti. A toto všetko, slušne povedané, hapruje.

Štyri prehry v rade s psychikou našich reprezentantov poriadne zamávali, obrana nefunguje podľa predstáv, útok je žalostne slabý, veď naši dali v šiestich doterajších zápasoch len 12 gólov, majú priemer dva na stretnutie, dokonca horší ako Kazachstan, ktorý už má isté, že elitu opúšťa.

Ďalšia porovnanie hovorí, že taká Kanada je na čísle 6 presných zásahov na duel, teda úplne iná úroveň. Navyše sme dali napr. o 8 gólov menej ako priamy súper o play off USA, či o šesť ako Nemci.

K tomu ešte treba prirátať chýbajúcu kvalitu v jednotlivých činnostiach (presilovky, korčuľovanie, taktická pripravenosť, osobné súboje, chýbajúce individuality, atď.), skúsenosti, zdravotné problémy niekoľkých hráčov i celkovú psychickú nepohodu.

MS v hokeji s Dnes24.sk: Aj tentoraz tu máme pre vás hodnotné ceny. Súťaž pokračuje

Situácia je proti, bojovať však treba

Pred najdôležitejším zápasom na turnaji je tu teda dosť atribútov, ktoré hrajú v neprospech slovenského výberu, v utorok predpoludním sa ale tím okolo kapitána Graňáka určite pokúsi umlčať kritikov a neprajníkov. Každý hráč do jedného si uvedomuje, že bez poctivého prístupu, bojovnosti, zvládania dôležitých momentov a toľko spomínanej kvality to nepôjde.

Zabudnime na výhry nad Maďarskom a Francúzskom, i na to, že sme sedem tretín v rade neskórovali. Chce to od prvej sekundy pozitívnu myseľ, bojovnosť a dodržiavanie taktického plánu.

Inak sa bude vystúpenie na tohtoročných MS hodnotiť ako fiasko, na rad prídu analýzy, prečo tomu tak je. Fanúšika ale aktuálne najviac zaujíma zápas s Američanmi, to, aby sa reprezentanti (možno naposledy) premohli a zabojovali. Pretože každý priaznivec má na zreteli, že sme stále hokejový národ.

Otázka ale je, do akej miery to ešte platí a či už za špičkou až príliš nezaostávame. Jeden zápas môže všetko zmeniť. Ten s USA. Nezabudnite preto, hráme v utorok (17.5.) pred obedom o 11.15 h a nejde o málo.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM