Webnoviny - Svet

Holcim môže prevziať VSH, ak predá terminál vo Vlkanovej

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Michal BurzaBRATISLAVA 26. mája (WEBNOVINY) – Protimonopolný úrad SR (PMÚ) vo štvrtok schválil prevzatie firmy Východoslovenské stavebné hmoty, a. s. (VSH) spoločnosťou Holcim Slovensko, a.s. pod podmienkou, že Holcim odpredá svoj terminál vo Vlkanovej v banskobystrickom regióne nezávislému nadobúdateľovi. Ten nesmie byť prepojený ani s jednou spoločnosťou a ich ekonomickými skupinami. Úrad stanovil túto podmienku, nakoľko transakcia predstavovala riziko pre hospodársku súťaž na relevantnom trhu výroby a predaja šedého cementu a na viacerých lokálnych trhoch výroby a predaja transportbetónu.

Spoločnosť Holcim preto navrhla odpredaj svojho terminálu vo Vlkanovej. Podľa PMÚ je nevyhnutné, aby jeho nový vlastník mal skúsenosti, ako aj stimul a možnosť udržiavať a rozvíjať príslušné podnikanie a bol schopný vyvinúť efektívny konkurenčný tlak na firmu Holcim po prevzatí spoločnosti Východoslovenské stavebné hmoty na trhu výroby a predaja šedého cementu. O vhodnom vlastníkovi terminálu rozhodne Protimonopolný úrad SR. Terminál zabezpečuje dodávky cementu, vyrábaného v cementárni v Rohožníku, pre zákazníkov z celého banskobystrického regiónu.

Holcim Slovensko, a.s. je najväčším výrobcom a dodávateľom stavebných materiálov a súvisiacich služieb na Slovensku. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri SR od 1. februára 1992, eviduje základné imanie 42,32 mil. eur. Koncern Holcim s centrálou vo Švajčiarsku je jedným z najväčších svetových dodávateľov cementu a kameniva, ako aj nadväzujúcich produktov, čerstvého betónu a asfaltu, a súvisiacich služieb. Skupina vlastní väčšinové a menšinové podiely vo viac ako 70 krajinách na všetkých kontinentoch.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM