Tlačové správy

Horoskopy nie sú novinkou: Odpovede v nich hľadali už v staroveku

Ak ste si už prečítali horoskop na dnešný deň a robíte to tak pravidelne, možno by vás mohlo zaujímať, ako to s nimi naozaj je, ako sa tvoria. A vedeli ste, že skrývajú dlhú históriu?

Ilustračný obrázok k článku Horoskopy nie sú novinkou: Odpovede v nich hľadali už v staroveku
Zdroj: Moneo.sk

Samozrejme, mnohí túžia vedieť, čo ich čaká v budúcnosti, či už zajtra, o týždeň alebo o pár rokov. Práve preto sa obracajú na rôzne veštice či jasnovidcov. Najviac sa však usilujeme nazerať do budúcnosti prostredníctvom horoskopov. Takýto spôsob predpovedania budúcnosti má za sebou dlhú históriu, veď horoskop sa používal už v staroveku.

Horoskop s 12 domami sa podľa dostupných informácií používal už v starovekej Indii, kedy bola astrológia priam na výslní. Významná bola predovšetkým v geografickej oblasti Orientu. Úspech zožala predovšetkým kvôli tomu, že hľadala prepojenia medzi postavením nebeských telies a prítomnosťou, minulosťou i budúcnosťou.

Horoskop na dnešný deň nie je len pre jedného

V súčasnosti sa horoskopy spájajú predovšetkým s nazeraním do budúcnosti s ohľadom na dátum narodenia. Nejde ale o individuálne predpovede pre jednotlivcov, ale pre skupinu ľudí. Preto si rovnaký horoskop na dnešný deň môžete prečítať vy, váš sused ale aj niekto na opačnej pologuli. Horoskopy sa tiež využívajú na určenie osobných vlastností, schopností i celkového charakteru. Fungujú na princípe toho, že jednotlivé znamenia zverokruhu sa spájajú s istými vlastnosťami, ktoré sa potom preniesli aj na človeka. Vytvorená predpoveď potom smerovala k všetkým tým, ktorí sa narodili v danom znamení. V rámci svojho znamenia si tak môžete prečítať horoskop na dnešný deň, týždeň, mesiac či rok.

Čo to tie horoskopy vlastne sú?

V astrológii sa horoskopy využívali v úlohe vesmírnych diagramov, na ktorých boli znázornené nebeské telesá a ich rozloženie. Ako boli umiestnené pri narodení človeka, také znamenie sa mu potom pripísalo. U nás sa využíva horoskop s dvanástimi znameniami zverokruhu, no po svete existuje viac typov. Pod zverokruhom si treba predstaviť akýsi myslený pás, ktorý je zložený z 12 obdĺžnikov na oblohe. Za každým obdĺžnikom sa potom skrýva jedno z dvanástich znamení.

(PR správa)

Zdroj: Moneo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM