Marcel Mojžiš Zo Slovenska

Smer, SNS, Most a Sieť dospeli k dohode pri návrhu programových priorít!

Strany Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť v pondelok dospeli k dohode pri návrhu programových priorít. Po viac ako osemhodinovom rokovaní delegácií strán to oznámil líder Smeru-SD Robert Fico.

Ilustračný obrázok k článku Smer, SNS, Most a Sieť dospeli k dohode pri návrhu programových priorít!
Zdroj: TASR

„Výsledkom je návrh programových priorít, ktorý je kompletný a ktorý v utorok (15.3.) dopoludnia musí prejsť cez stranícke orgány príslušných strán. Hneď potom bude po 14. hodine pokračovanie rokovania na Úrade vlády SR,“ avizoval Fico.

V utorok sa má podľa jeho slov definitívne rozhodnúť o prioritách, ktoré by mohli byť súčasťou dohody o spolupráci štyroch subjektov pri vytváraní vlády a úprave pomerov v NR SR. Personálne otázky sa v pondelok neriešili. „Prioritne, keďže ide o štyri subjekty s rôznymi pohľadmi a rozdielnymi hodnotami, sme riešili programové prieniky. Nenašli sme také témy alebo otázky, ktoré by nás definitívne rozdeľovali,“ uistil Fico.

Zároveň verí, že v utorok o 14. hodine sa začne úspešné rokovanie, ktoré sa skončí schválením priorít. „Potom budeme môcť pristúpiť k diskusiám o úprave pomerov v NR SR a vo vláde SR,“ dodal.

Prečítajte si tiež:

Richard Sulík: Šanca pre vznik slušnej pravicovej vlády je nízka

Robert Fico prišiel pred novinárov sám, poskytol vyhlásenie bez možnosti kladenia otázok. Na Úrade vlády SR rokovali trojčlenné delegácie. Smer-SD reprezentoval Robert Fico, Robert Kaliňák a Marek Maďarič, SNS Andrej Danko, Jaroslav Paška a Anton Hrnko, Most-Híd Béla Bugár, Lucia Žitňanská a László Solymos a #Sieť Radoslav Procházka, Andrej Hrnčiar a Tomáš Stoklasa. Na rokovanie bol prizvaný aj minister financií Peter Kažimír (Smer-SD).

Môže vás zaujímať:

Osobnosti sa rozhodli spísať otvorený list: Tvrdá kritika postoja cirkví ku Kotlebovej strane!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM