Viktória Botošová Regióny

Horúca diskusia o primátorovom plate: Klein sa nezdržal a povedal pár slov...

Na zastupiteľstve sa hlasovalo o plate primátora. Skupine poslancov sa nepozdávalo navýšenie platu primátora o 70 %. Poslanecký zbor sa v tomto názore rozchádzal.

Ilustračný obrázok k článku Horúca diskusia o primátorovom plate: Klein sa nezdržal a povedal pár slov...
Foto: Viktória Botošová

Dňa 15.decembra sa konalo jedenáste zasadnutie novozámockého parlamentu. Jedným z bodov programu bolo aj prerokovanie návrhu na 8. zmenu rozpočtu mesta Nové Zámky na rok 2015. Poslancom bolo na prerokovanie v rámci zmeny rozpočtu mesta predložené aj zvýšenie platu primátora mesta. „V tomto materiály je to zahrnuté z toho dôvodu, že raz ročne sa musí prerokovať plat primátor, zároveň sa to týka aj rozpočtu mesta,“ informoval Peter Velecký vedúci odboru finančného.

Na plat primátora reagoval poslanec Ivan Katona, ktorý bol zvedavý na odôvodnenie, prečo sa má plat zvyšovať o 70%, keď naposledy šlo o zvýšenie o 30%. „Čo je dôvodom, že ideme z 30 na 70 percent,“ opýtal sa. Ako uviedol Peter Velecký, materiál je len návrhom a je na poslancoch, koľko schvália. Návrh poslanca Katonu však znel ponechať 30% zvýšenie základného platu, tak ako tomu bolo aj doteraz.

„Ctení kolegovia, čo sa týka platu primátora, nikdy som nežiadal 30% ani 70%. Absolútne je mi jedno, keď schválite aj základný. Na začiatku, keď sme sem prišli sme sa bavili o tom, čo chceme dosiahnuť. Keby som sem mal prísť kvôli tomu, že tu niečo zarobím, tak radšej by som sem v živote neprišiel. Ja som sem prišiel preto, aby som mestu pomohol,“ povedal primátor mesta Nové Zámky Otokar Klein.

Poslanci ohodnotili činnosti primátora. Najprv hlasovali o pozmeňujúcom návrhu Ivana Katonu, ktorý znel, hlasovať o zvýšení platu o 30 %, namiesto 70%. Tento pozmeňujúci návrh však neprešiel. Mestské zastupiteľstvo následne prerokovalo návrh zvýšenia mesačného platu primátora o 70 %. Za bolo 11 poslancov, 3 proti, 6 sa zdržali a 4 nehlasovali – návrh na zvýšenie platu o 70 % od 15.12. 2015 zastupiteľstvo neschválilo.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM