Eva Viestová Krimi

VIDEO: Šokujúca udalosť v Revúcej: Do obchodu niekto hodil zápalnú fľašu!

AKTUALIZOVANÉ: Udalosť, ktorá vyráža dych. V Revúcej dnes došlo k mimoriadnej situácii. Do obchodu nateraz neznámy páchateľ hodil zápalnú fľašu!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Šokujúca udalosť v Revúcej: Do obchodu niekto hodil zápalnú fľašu!
Zdroj: Dnes24.sk

Správa, z ktorej doslova mrazí. Na Jilemnického ulici v Revúcej podľa našich informácií páchateľ údajne zaútočil na predavačku a následne hodil do priestorov predajne zápalnú fľašu.

Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici Erik Piater, krátko po pol deviatej ich informovali o výbuchu a následnom požiari. Oheň zlikvidovali v krátkom čase.

Okolie predajne okamžite zabezpečili policajti. Na mieste zasahovali aj zdravotníci, ktorí do nemocnice previezli predavačku.

„Na miesto prišla jedna cisterna, ktorej sa požiar podarilo zlikvidovať v priebehu krátkeho času. Predbežnú škodu odhadli na 151.000 eur. Vzhľadom na výšku škody miesto činu preskúma expertná skupina, ktorá preverí príčinu vzniku požiaru. Teraz ale miesto ohliadajú policajní kriminalisti,“ dodal Piater.

Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že z predajne cez otvorené dvere a okno uniká hustý dym a vo vnútri predajne horí.

„Pred predajňou sa nachádzala predavačka, ktorá javila známky šoku a nadýchania sa splodín horenia. Postihnutá osoba bola prevezená posádkou zdravotnej záchrannej služby na ďalšie ošetrenie do nemocnice v Revúcej“, povedal hovorca hasičov.

Hasiči dostali požiar pod kontrolu v krátkom čase

Po vykonanom prieskume príslušníci HaZZ požiar v krátkom čase lokalizovali za použitia vysokotlakého prúdu vody a jedného práškový hasiaceho prístroja z predajne. Kvôli hustému zadymeniu museli príslušníci HaZZ zasahovať v autonómnych dýchacích prístrojoch. Na likvidáciu požiaru bolo potrebné tlejúci textil a papier rozhrabať za súčasného hasenia a vyhľadať skryté ohniská pomocou termokamery.

Vzhľadom na výšku škody sa príčinami vzniku požiaru zaoberá expertízna skupina z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici.

O šokujúcom prípade zisťujeme ďalšie podrobnosti, správu budeme aktualizovať!

info:Revúca24/tas­r/KR HaZZ BB

Požiar v predajni na Jilemnického ulici v Revúcej
1
Galéria
Požiar v predajni na Jilemnického ulici v Revúcej
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM