Tomáš Šuhajda Regióny Regióny

Humenčanov na facebooku zabáva kuriózny výjav: V centre mesta sa ocitla lampa na lampe

Lampa na lampe. Alebo svetlo na svetle. Na facebooku sa ocitla fotka, ktorá pobavila Humenčanov a vyslúžila si stovky lajkov a všakovaké komentáre. Aké je však skutočné pozadie tejto kuriozitky?

Ilustračný obrázok k článku Humenčanov na facebooku zabáva kuriózny výjav: V centre mesta sa ocitla lampa na lampe
Zdroj: Dnes24.sk

Na facebooku sa objavila fotka, ktorá vyzerá približne tak, ako môžete vidieť v našom zábere na titulnej snímke. Tento záber lampy sa onedlho stal hitom humenského internetu. My sme sa preto pozreli na to, kde presne sa dané osvetlenie nachádza. Našli sme ho zhruba v strede pešej zóny.

Lampa bola nasmerovaná na inak neosvetlenú uličku medzi pešou zónou a bytovkou. Pozrite si fotku v galérii. O vyjadrenie, prečo bola lampa namontovaná na lampu, sme požiadali tunajšiu radnicu.

Podľa slov Zuzany Michajlovej z tlačového a právneho referátu Mestského úradu v Humennom, uvedené dodatkové osvetlenie bolo montované za účelom osvetlenia väčšej plochy, keďže sa pripravovala akcia Švejkove pivné dni, pri ktorej sa predpokladala veľká návštevnosť a pohyb až do 20 000 ľudí.

„Nakoľko boli na námestí nainštalované stany, mobilné toalety a rôzne ďalšie zariadenia a na predmetnej ulici smerom od pešej zóny k bytovému domu neexistuje žiadna lampa verejného osvetlenia, na žiadosť občanov ju tam pracovníci Technických služieb mesta Humenné dočasne umiestnili,“ ozrejmila Z. Michajlová.

Ako doplnila, pôvodný zámer bol umiestniť ju na stenu Domu obuvi. „Ale pre negatívne stanovisko majiteľa budovy sme ju museli umiestniť na už existujúcu lampu na pešej zóne. Iná možnosť riešenia neexistovala,“ vysvetlila radnica tento nevšedný výjav v centre Humenného.

foto: ilustračné

Kuriozitka na Námestí slobody: Lampa na lampe
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM