Hokej Rôzne

I. Nesrovnal sa stretol so šéfom hokejového zväzu vo veci MS 2019. Aký je výsledok ich debaty?

Hlavné mesto aj SZĽH prejavili vôľu vecne diskutovať a hľadať spoločné riešenia ohľadom Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorý bude hostiť MS v hokeji 2019.

Ilustračný obrázok k článku I. Nesrovnal sa stretol so šéfom hokejového zväzu vo veci MS 2019. Aký je výsledok ich debaty?
3
Galéria
Zdroj: TASR

V Primaciálnom paláci sa stretli primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút. Rokovali o spolupráci v súvislosti s blížiacimi sa Majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji 2019. Bratisla­va24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

„Podporujem myšlienku zorganizovať MS v hokeji v Bratislave. Hlavné mesto, ako správca štadióna, je pripravené investovať do opravy štadióna tak, aby bol na šampionát adekvátne prichystaný. Ako som už uviedol, urobím to až potom, pokiaľ nezistím reálny skutkový stav vecí na základe kontroly, ktorú z môjho poverenia vykoná hlavný kontrolór mesta,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Hľadajú spoločné riešenia

Hlavné mesto aj SZĽH prejavili vôľu vecne diskutovať a hľadať spoločné riešenia ohľadom Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorý by mal byť o dva roky dejiskom svetového šampionátu v Bratislave. Spoločne sa zhodli na tom, že urobia všetko pre to, aby sa majstrovstvá konali v stanovenom čase a aby neutrpelo ani dejisko šampionátu hlavné mesto Bratislava.

„Som rád, že vedenie hlavného mesta má záujem diskutovať a situáciu aktívne riešiť. Prioritou nás všetkých je zorganizovať Majstrovstvá sveta 2019 v Bratislave a v Košiciach, aby si fanúšikovia na Slovensku mohli užiť turnaj najvyššej kategórie. Som si istý, že investované peniaze sa mestu vďaka majstrovstvám sveta vrátia,“ povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Martin Kohút.

Mesto sa s hokejovým zväzom dohodlo na koordinácii svojich ďalších aktivít v otázkach zimného štadióna.

Štadión Ondreja Nepelu
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM