Tlačové správy

Ideálny ako darček i zážitok na celý život: 5 dôvodov, prečo letieť balón naprieč krajinou

Letieť balónom by si mal aspoň raz za život vyskúšať každý. Nikdy neviete, kde skončíte, a to je práve ten adrenalín. To ale neznamená, že je to nebezpečné. Práve naopak, balón patrí štatisticky k najmenej nehodovejším spôsobom prepravy. A to ani zďaleka nie je jeho jediná výhoda...

Ilustračný obrázok k článku Ideálny ako darček i zážitok na celý život: 5 dôvodov, prečo letieť balón naprieč krajinou
Zdroj: Darujletbalonom.sk

Adrenalín

Skočiť si bungee jumping, splavovať divokú rieku alebo jazda na motorkárskom okruhu… Pre každého je adrenalín niečo iné. Ak by ste si mysleli, že letieť si v koši balóna je takpovediac „nuda“, ste na veľkom omyle. Stačí si len uvedomiť, v akej výške sa nachádzate, alebo rátať sekundy pred dotykom so zemou…

Bezpečnosť

Podľa Martina Kupča zo spoločnosti Darujletbalonom.sk sú balóny štatisticky, ale aj reálne, najbezpečnejším lietadlom na svete. Síce ste v otvorenom priestore, ale koš je z masívnej oceľovej konštrukcie, zavesený na hrubých oceľových lanách, ktoré by uniesli aj kamión… A sám balón funguje ako gigantický padák.

Výhľad

Ak radi sledujete z balkóna západ slnka, alebo si kvôli nemu vyleziete aj na nejaký vrch, ručíme vám, že toto nie je ani zďaleka to isté. Navyše, po vzhliadnutí smerom dole uvidíte svoje mesto a okolie ako na dlani. A poriadne si ho vychutnáte, pretože na rozdiel od lietadla je balón pomalší.

Zapojte sa do našej súťaže EURO 2016 s Dnes24.sk! Vyhráva sa každý deň, na konci žrebujeme o 3 hlavné ceny – poukážky na let balónom! Viac info o súťaži nájdete v správe EURO 2016 s Dnes24.sk: hrajte o adrenalín aj romantiku

Romantika

Nie sú ich stovky ani tisíce, ale už aj samotní Slováci si obľúbili netradičnejšie žiadosti o ruku. Veď prečo nie? Ešte stále neobvyklé a so správnymi slovami aj romantické.
Alebo rovno sobáš? Áno, aj také sa už vo slovenských výšinách udialo. „Bolo to veľmi rýchle, aby stihli povedať svoje ÁNO skôr, ako ich vietor odniesol nad susedne katastrálne územie, kde by už neplatilo povolenie, sobášiaceho z daného mestského úradu,“ spomína pilot Martin.

Krst

Nie nie, nemyslíme bábätká. Po tom, čo šťastlivo pristanete na pevnej pôde, vás čaká takzvaný krst prvoletcov. Ale viac už prezrádzať nebudeme, radšej si to sami vyskúšajte, je to naozaj zážitok ;)

Viac info aj na www.darujletbalonom.sk

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Balónom naprieč krajinou
2
Galéria
Balónom naprieč krajinou
7
Galéria
Zdroj: Darujletbalonom.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM