Webnoviny - Svet

Iniesta videl svoj gól z finále MS už tisíckrát

WEBNOVINY.SK

Víťazný gól Andresa Iniestu vo finále MS 2010 v JAR. Foto: SITA/AP MADRID 7. septembra (WEBNOVINY) – Stredopoliar FC Barcelona Andres Iniesta priznal, že svoj víťazný gól proti Holandsku (1:0) vo finále futbalových majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike videl zo záznamu už tisíckrát, ale ani raz sa necítil tak úžasne, ako bezprostredne po jeho dosiahnutí priamo na ihrisku.

„Videl som všetky svoje zápasy veľakrát, pomáha mi to totiž k zlepšovaniu sa,“ uviedol barcelonský špílmacher v rozhovore pre denník El País. „Gól z finále opakovali už mnohokrát. Či som chcel alebo nechcel, videl som ho už tisíckrát. Ale radosť, ktorú som zažil priamo na trávniku, bola neopísateľná. Streliť tento gól, a potom si ho len pozrieť, to je niečo úplne iné.“

Dvadsaťšesťročný Iniesta strelil rozhodujúci gól štyri minúty pred koncom predĺženia. „Mrzí ma, že som nestrelil viac takýchto gólov, lebo tento jediný budú teraz všetci vyzdvihovať,“ do­dal.

Španielsko získal svoj prvý titul majstra sveta a je súčasne aj európskym šampiónom, keďže v roku 2008 triumfovalo aj na záverečnom turnaji ME. Finálový zápas na MS 2010 proti Holandsku sledovalo vo chvíli, keď Iniesta strelil víťazný gól, až 15,6 milióna Španielov. Prenos z finále sa stal najsledovanejším v španielskej televíznej histórii.

SITA, AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM