Webnoviny - Svet

Íri by chceli hrať na Slovensku na jeseň 2010

WEBNOVINY.SK

Tréner Írska Giovanni Trapattoni Foto: AP Photo/Frank AugsteinDUBLIN 9. februára (WEBNOVINY) – Nedeľňajší žreb kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 zviedol dokopy v B-skupine Rusko, Slovensko, Írsko, Macedónsko, Arménsko a Andorru. Íri sa spoliehajú na to, že Slováci po účinkovaní na MS 2010 poľavia vo svojich výkonoch. Zástupca z Britských ostrovov čerpá zo svojej skúsenosti, keď po solídnych výsledkoch na MS 2002 v Japonsku a Kórejskej republike prehral úvodné dva zápasy kvalifikácie o postup na ME 2004. Po veľkom turnaji sú tímy, ktoré na ňom neštartovali, oddýchnuté a plné síl. Preto by Íri chceli hrať v úvode kvalifikácie na Slovensku. Problémom môže byť ďalší účastník B-skupiny Rusko, ktoré sa tiež neprebojovalo na MS 2010 a rozmýšľa podobne ako zástupcovia írskeho futbalu.

Zverenci Giovanniho Trapattoniho si tiež uvedomujú riziko odohratia duelu v Rusku počas chladnejšieho obdobia. V zime by s najväčšou pravdepodobnosťou hrali na umelom trávniku, čo by vytvorilo miernu výhodu práve pre hostiteľov. Vyhnúť sa Macedóncom v septembrovom či októbrovom termíne na ich pôde je tiež jedným z kľúčových faktorov, ktorý môže mať vplyv na úspech Írov v kvalifikácii na šampionát starého kontinentu v roku 2012.

Záverečnou ideou Írov je, aby si zápasy na ihriskách súperov rozložili v správnom poradí z pohľadu logistiky. Do úvahy prichádzajú stretnutia v Rusku a Arménsku, prípadne kombinácia zápasov na pôde Macedónska a Slovenska v krátkom časovom období. Miesto a termín rokovaní všetkých účastníkov B-skupiny zatiaľ nie sú známe. O ich usporiadanie sa uchádzajú Slovensko a Rusko.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM