Veronika Ondo-Cholewová Šport

Iuventa vyzve Metzingen, tréner Urban: Chceme ubrániť ich skvelý útok

Hádzanárky Iuventy Michalovce v sobotu nastúpia v nemeckom Tübingene na prvý osemfinálový zápas pohára EHF. Proti domácemu tímu TuS Metzingen by chceli nadviazať na úspešnú jesennú časť, po ktorej bez straty bodu vedú WHIL a zatiaľ úspešne napredujú aj v prestížnom pohári EHF.

Ilustračný obrázok k článku Iuventa vyzve Metzingen, tréner Urban: Chceme ubrániť ich skvelý útok
Zdroj: TASR

Do Nemecka cestovali s cieľom vytvoriť si čo najlepšiu pozíciu pred odvetou na domácej palubovke. Michalovčanky sa do dejiska prvého osemfinálového zápasu presunuli už vo štvrtok a proti tímu zvučného mena chcú uspieť.

Čo bude našou výhodou?

„Vieme, že ide o kvalitné družstvo, ale myslím si, že by sme mohli uhrať dobrý výsledok. Potešila by výhra, no dobrým výsledkom by teoreticky mohla byť aj tesná prehra,“ uviedol tréner Iuventy František Urban. Narážal tým na skutočnosť, že odvetný zápas budú hrať Michalovčanky na domácej palubovke. Už krátko po žrebe sa vyjadril, že by to mohla byť pre jeho tím výhoda. „To ukáže čas, no myslím si, že to tak bude. Už v predošlých kolách sme mysleli na to, že by sme radi hrali druhý zápas doma. Teraz sa nám to splnilo. Dúfame, že to bude našou výhodou,“ poznamenal Urban, ktorý bude mať v Nemecku k dispozícii 16 hráčok vrátane troch brankárok.

Máme prehľad o súperovi?

Michalovčanky majú za sebou úspešné jesenné ťaženie vo WHIL, v ktorej v 13-tich zápasoch nenašli premožiteľa. O hernej pohode naopak nemôžu hovoriť hráčky Metzingenu. Tím, v ktorom figuruje aj slovenská spojka Silvia Szücsová, prehral uplynulé tri zápasy najvyššej nemeckej súťaže. Zverenky maďarského trénera Csabu Konkolyho navyše nezvládli ani stredajší pohárový zápas proti HC Lipsko, keď prehrali o päť gólov 27:32. „Ich výsledky sme sledovali a máme aj nejaké videozáznamy zo zápasov. Prehľad o súperovi máme dostačujúci,“ prezradil tréner slovenského majstra.

Chystáme zmenu taktiky?

Zverenky trénera Urbana by si z Nemecka rady priviezli výsledok, ktorý by im pred odvetným zápasom dával reálnu nádej na postup. Hoci ide o súpera vysokej výkonnostnej kategórie, tréner Iuventy zásadné zmeny v taktike nechystá. „Celú jeseň sme hrali dosť dobre a veľké zmeny robiť nebudeme. Možno v odvetnom zápase na našej palubovke to bude viac o taktike na jednej či druhej strane. Ten prvý zápas som si v hlave prešiel snáď šesťkrát. Predstavoval som si rôzne alternatívy, ktoré môžu nastať. Uvidíme, ako sa nám bude dariť prechod do protiútoku, ale i defenzíva. Dôležité bude, aby sme ubránili ich útok, ktorý majú naozaj výborný,“ dodal Urban.

Prvý z dvojzápasu medzi TuS Metzingen a Iuventou Michalovce je na programe v sobotu o 19.00 h. Odvetný duel uvidia diváci v michalovskej Chemkostav aréne v sobotu 16. januára o 17.30.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Šturma so zemplínskym futbalom skončil: Michalovce preňho ale zostávajú srdcovkou

Iuventa Michalovce obhájila trofej: Kouč Urban hovorí o peknej bodke

René z Michaloviec si domov priniesol cenný kov: Tvrdé VIDEO z kickboxerského zápasu!

V Michalovciach budeme svedkami skutočne netradičného futbalu: Pozrite len obsadenie európskeho šampionátu!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM