Webnoviny - Svet

Jacksonovej rodine nestačí obvinenie Murraya

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA, AP

BRATISLAVA 9. februára (WEBNOVINY) – Osobného lekára zosnulého Kráľa popu Conrada Murraya v pondelok oficiálne obvinili z neúmyselného zabitia. Podľa členov a členiek rodiny hudobníka to však nie je dostačujúce. Príbuzní Michaela Jacksona počas súdneho pojednávania, na ktorom lekár odmietol vinu na úmrtí Michaela Jacksona, neprejavili emócie. No po Murrayovom odchode zo siene hudobníkov otec Joseph Jackson vyhlásil, že jeho syna zavraždili a dožadoval sa spravodlivosti. „Je to monštrum,“ nazvala lekára matka Kráľa popu Katherine Jackson.

„Toto obvinenie je ako úder päsťou,“ povedal Brian Oxman, dlhoročný právnik hudobníkovho otca Josepha Jacksona. Podľa neho by mali Conrada Murraya „obviniť s vyššou mierou zodpovednosti. To, čo urobil, bolo nezodpovedné. Je to ľahostajnosť k ľudskému životu“.

„Michael bol zavraždený a aj keď zomrel v rukách doktora Conrada Murraya, verím, že doktor Murray bol súčasťou omnoho väčšieho plánu,“ vyjadrila sa sestra Michaela Jacksona LaToya. „Sú v tom zapletení ďalší ľudia a ja neprestanem a budem pokračovať v boji, kým všetky zodpovedné osoby budú predvedené a spravodlivosť bude vykonaná,“ doplnila. Podobný názor má jej Joseph Jackson. „Podľa mňa, on je len obetný baránok. Myslím si, že v celej veci je zapletených viac ľudí,“ uviedol. „Michael sám povedal, že ho zabijú. Dokonca svojim deťom povedal, že ho zavraždia,“ dodal.

Jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, legendárny Michael Jackson, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou úmrtia hudobníka bola „akútna intoxikácia“ anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív.

Informácie pochádzajú z webových stránok www.people.com, www.nytimes.com a www.huffingtonpost.com.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM