Webnoviny - Svet

Jarné džezáky budú 29. mája pokračovať v Nitre

WEBNOVINY.SK

Slovenská speváčka Katarína Koščová.Ilustračné foto SITA/Viktor ZamborskýBRATISLAVA 10. mája (WEBNOVINY) – Po úspešnom odštartovaní festivalu Jarné Bratislavské Jazzové Dni v Komárne sa festival presunie do nitrianskej Synagógy, kde 29. mája vystúpia slovenské speváčky Katarína Koščová a Vanda a tiež rakúska kapela Hot Pants Road Club. Vstupné na koncert je symbolické jedno euro. Zisk bude venovaný na podporu rozvoja kultúry v Nitre.

Hot Pants Road Club je osemčlenný funk-bluesový orchester, ktorý má na konte desať albumov. Otvárali koncerty pre takých interpretov ako Maceo Parker, Dr. John, Hot Chocolate, Zucchero alebo Al Green. Zvuk Hot Pants Road Club je ovplyvnený čiastočne aj bluesom, čo ich koncertom dodáva rockovú dimenziu.

Katarína Koščová si našla svoju cestu napriek tomu, že zvíťazila v súťaži Slovensko hľadá SuperStar a najprv mala namierené na popovú dráhu. Na svojom treťom albume Nebotrasenie (2009) sa priblížila k džezu a šansónu. Svoje vytúžené miesto si našla na klubových pódiách a džezových festivaloch. Len pár dní pred koncertom v Nitre bude hrať v Aténach na 10. ročníku European Jazz Festivalu. Minulý rok na jeseň očarila aj divákov Bratislavských Jazzových dní (BJD).

Vanda je mladá slovenská speváčka, ktorá začínala ako vokalistka miestnej funkovej kapely The Red One. Medzi svoje inšpirácie zaraďuje predovšetkým Alanis Morissette, Tori Amos a Reginu Spektor. Vanda spieva a hrá na klavír, na pódiu ju podporuje trojčlenná kapela v zložení Markus Mračna, Marek Wolf a Marek Žilinec.

Jarné Bratislavské jazzové dni sa po Nitre presunú do Košíc

Svoje tohtoročné putovanie po Slovensku ukončia v Bratislave. Hviezdou festivalu v slovenskej metropole bude 24. júna na Pasienkoch svetoznámy gitarista a mnohými cenami ovenčený hudobník Jeff Beck. Vstupenky na tento koncert sa predávajú za 30 eur až 45 eur.

Agentúru SITA informovala PR manažérka BJD Silvia Turnerová.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM