Tomáš Batiz Šport

Jasnú čaká Európsky pohár v snowboardingu: Na Liptov príde až 50 pretekárov z Európy

V lyžiarskom stredisku Jasná v lokalite Otupné sa prvý aprílový víkend bude konať FIS Europa Cup v snowboardingu. Jasná privíta 50 jazdcov z Európy.

Ilustračný obrázok k článku Jasnú čaká Európsky pohár v snowboardingu: Na Liptov príde až 50 pretekárov z Európy
Zdroj: TASR

V sobotu a v nedeľu (2.-3. apríla) sa v DC snowparku v lokalite Otupné odjazdí ďalšie kolo Európskeho pohára v snowboardingu. Očakáva sa 50 jazdcov z Európy a prvý aprílový víkend budeme poznať aj Majstra Slovenska vo Freestyle snowboardingu. „Snowpark zodpovedá parametrom slope style trate vhodnej na usporiadanie pretekov v tejto olympijskej disciplíne. Špeciálne na Európsky pohár sa zväčšia rozmery a náročnosť prekážok, aby sa na nich dali robiť aj náročnejšie triky,“ uviedol Matej Zemanovič, z DC snowpark Jasná.

S príchodom jari začína v lyžiarskych strediskách postupne jarná technická údržba lanoviek. Predpokladané ukončenie lyžovania na Chopku závisí od klimatických podmienok, lyžovať sa bude na oboch stranách Chopku pravdepodobne ešte aj 24. apríla. Od víkendu 30.4.-1.5. budú lanovky na severnej strane Chopku (Biela Púť – Twinliner – Funitel – Chopok) a na južnej strane Chopku (Srdiečko – Kosodrevina – Chopok) v trvalej letnej prevádzke.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM