Erik Bojničan Krimi

Jedinečné FOTKY hasičov: Takto vyťahovali cisternu, visela nad roklinou!

Takýto pohľad sa vám len tak ľahko nenaskytne. Pozrite si jedinečné FOTKY z vyprosťovania hasičskej cisterny, ktorá sa zasekla nad 6 metrovou roklinou!

Ilustračný obrázok k článku Jedinečné  FOTKY hasičov: Takto vyťahovali cisternu, visela nad roklinou!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás pred nedávnom informovali, cisterna hlohovských hasičov zostala visieť naklonená nad šesťmetrovou roklinou, keď išli k tragickému požiaru do chatovej oblasti Vápenica. Tatra 815 sa pošmykla na podmáčanom teréne a zostala stáť na okraji tesne nad priehlbinou. Napriek ohrozeniu hasiči zásah horiacej chatky dokončili.

Na pomoc pri vyprosťovaní prišli hlohoveckým hasičom dobrovoľníci z Dobrovoľného hasičské združenia POLE Trnava. Najväčším problémom bol podľa nich terén a prístup.

„Kvôli výdatným dažďom bol terén premočený, hrozil zosuv aj našej techniky a úzka poľná príjazdová cesta stačila len tak tak na prechod BVP. Od výjazdu po ukončenie akcie ubehlo 6 hodín,“ prezradila Daša Hambálková z DHZ POLE.

Podľa ich slov sa dobrovoľníci so zapadnutými vozidlami stretávajú pravidelne. „Vďaka technike vieme vyslobodiť ako malé, tak aj podobne veľké vozidlá. S podobnou situaciou, keď sme boli zavolaní vytiahnuť kolegov, sme sa stretli prvý krát,“ hovorí Hambálková, podľa ktorej tento rok však už vyťahovali napríklad zapadnutý žeriav a postrekovač o hmotnosti cca 40 ton.

Čítajte tiež:

Tragédia v chatovej oblasti: Záhradnú chatku pohltili plamene, našli v nej ľudské telo!

Zásah hasičov pri Váhu v Hlohovci: Podozrenie na podpaľača! FOTO a VIDEO priamo z miesta

AUTENTICKÉ ZÁBERY: Zásah hasičov pri požiari blízko železničného mosta v Hlohovci

Foto: Dobrovoľné hasičské združenie POLE

Pozrite si jedinečné FOTO zo zásahu dobrovoľných hasičov pri vyťahovaní cisterny
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM