Michaela Mozolányová Kultúra

Jeho fotka bola aj v National Geographic: Marián Mesiarik (30) vystavuje v Hradnom areáli

Fotografii sa začal venovať spočiatku len na amatérskej úrovni. Neskôr ako člen miestneho skautského zboru, pre ktorý napríklad fotograficky zdokumentoval kroniku skautského zboru. Dnes otvárajú výstavu jeho fotografií v Hradnom múzeu.

Ilustračný obrázok k článku Jeho fotka bola aj v National Geographic: Marián Mesiarik (30) vystavuje v Hradnom areáli
Zdroj: Dnes24.sk

Mojimi očami je názov výstavy fotografa Mariána Mesiarika (30), ktorú otvoria v Mestskom vlastivednom múzeu vo Fiľakove už dnes. Ako povedal riaditeľ Hradného múzea Attila Agócs, výstava je ďalším doplnkom letnej turistickej sezóny.

Marián Mesiarik je fotograf žijúci vo Fiľakove. „Je to mladý muž, ktorý sa narodil v Lučenci v roku 1984. V súčasnosti pracuje ako správca objektov a múzejný pedagóg Hradného múzea vo Fiľakove. Záujmovej fotografii sa začal venovať v roku 2004, spočiatku len na amatérskej úrovni. Neskôr ako člen miestneho skautského zboru, pre ktorý napríklad fotograficky zdokumentoval kroniku skautského zboru, zvečňoval významné okamihy na rozličných akciách a podujatiach a časom nadobudol tento koníček profesionálne rozmery. Postupne sa zdokonalil aj v komunálnom a dokumentárnom fotografovaní," povedal Agócs.

Autor fotografií sa zameriava predovšetkým na prírodu a krajinu. Medzi zábermi sú však aj makrozábery a príležitostne aj portréty. „Rád experimentuje s novými fotografickými technikami. Jeho fotografie sú zverejnené v rozličných publikáciách a boli prezentované na niekoľkých skupinových výstavách v Novohrade. Jedným z najväčších uznaní jeho tvorivej práce je uverejnenie autorskej snímky na internetovej stránke National Geographic, v rámci mesačného výberu fotografií v konkrétnej tematike," dodal riaditeľ Hradného múzea.

Výstava Mojimi očami je výber prác z oblasti makrofotografie, ale aj krajinárskej fotografie kultúrnych pamiatok zo Slovenska, Česka a Poľska. Výstavu otvoria v galérii Mestského vlastivedného múzea o 16:00 hodine a bude sprístupnená do 5. septembra.

Foto: Marián Mesiarik

Jeho fotka bola aj National Geographic: Marián Mesiarik (30) vystavuje v Hradnom
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM