Kultúra

Jožo Ráž si v novej skladbe zobral na mušku bratislavských "cépečkárov"

"Prvý bod je - slamu, vytiahni si z bôt Janko Johny Paštekár," aj toto zaznieva v songu, ktorý rozdelil ľudí na dva tábory.

Ilustračný obrázok k článku Jožo Ráž si v novej skladbe zobral na mušku bratislavských "cépečkárov"
Zdroj: TASR

Líder skupiny Elán Jožo Ráž vytiahol na svetlo sveta novú skladbu s veľavravným názvom Johny Paštekár. Nie je však songom z dielne najpopulárnejšej slovenskej kapely a nejde ani o sólový projekt speváka. Za pesničkou stojí hudobná skupina Kustom Kompany Band a Jožo Ráž v nej iba hosťoval.

„Cépečkárom“ náladu nezdvihne

Na hudobnej stránke si kapela dala záležať. V štúdiu sa stretli hudobník Erich Boboš Procházka, známy skvostnou hrou na fúkaciu harmoniku a tiež mladá speváčka Anna Bellová. Zo stálej formácie skupiny Elán v skladbe neúčinkuje nikto.

Ktovie, aké zážitky viedli Joža Ráža, aby sa stotožnil s nelichotivým textom skladby, ktorá dochádzajúcim do hlavného mesta príliš náladu nezdvihne:

Prvý bod je, slamu, vytiahni si z bôt

Janko Johny Paštekár

Druhý bod je nehýkať

Janko na vlak naskočí

Do rodnej viesky zaskočí

Babka, sestry, mamka, tatko

Nabalia mu úplne všetko

Frajera nad neho niet

Paštikami dobije on svet.

Skladba, v ktorej sa spevák „obúva“ do prišelcov – „cépečkárov“ dochádzajúcich do hlavného mesta, okamžite rozdelila ľudí na niekoľko táborov. Fanúšikovia Joža Ráža pochvaľujú vtipný text a kvalitnú hudbu, iní zas pieseň vnímajú ako viac či menej vydarenú recesiu a veľká časť poslucháčov si myslí, že líder kapely Elán poriadne „prestrelil.“ Čo si o „Johnym Paštekárovi“ myslíte vy? Dáte si rádio hlasnejšie, keď ju budú hrať, alebo radšej preladíte na inú stanicu?

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM