Webnoviny - Svet

Kabinet posunul SP termín na predloženie rozpočtu

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA BRATISLAVA 11. augusta (WEBNOVINY) – Vláda schválila posunutie termínu, v ktorom má Sociálna poisťovňa (SP) predložiť kabinetu na schválenie rozpočet s predpokladaným vývojom príjmov a výdavkov. Pôvodne ho mala poisťovňa predložiť do 15. augusta, vláda však tento termín posunula na 30. septembra. Minister práce Jozef Mihál to označil za ústretový krok voči Sociálnej poisťovni, aby mala čas pripraviť návrh rozpočtu. Zároveň tak zosúladí tento termín s dátumom, kedy má minister financií predložiť návrh štátneho rozpočtu.

Kabinet mal v stredu rokovať aj o výmene na postoch svojich nominantov v Dozornej rade Sociálnej poisťovne. O miesto mali prísť zástupcovia zvolení predchádzajúcou vládou – Peter Sika, Vladimír Palko a Marek Lendacký. Nahradiť ich mali Patrícia Bojková, Vladimír Tvaroška a Ján Mikulík. Napokon však vláda návrh ministra práce odložila. Odvolať doterajších členov dozornej rady a vymenovať nových by mal na návrh vlády parlament.

Ako pre agentúru SITA uviedol minister práce Jozef Mihál, ide o štandardný postup novej vlády. „Výmena je úplne prirodzený krok, je legitímne, že nová vláda chce odvolať nominantov predchádzajúcej vlády,“ povedal Mihál.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM