Jakub Forgács Hokej

Káder baranov opustil najproduktívnejší obranca: Namierené má do nadnárodnej súťaže

Pod Urpínom získal striebro a teraz mieri za hranice krajiny. Najproduktívnejší obranca HC' 05 Banská Bystrica podpísal ročnú zmluvu s českým tímom.

Ilustračný obrázok k článku Káder baranov opustil najproduktívnejší obranca: Namierené má do nadnárodnej súťaže
Zdroj: TASR

Slovenský hokejový obranca Marek Biro bude od budúcej sezóny pôsobiť v nadnárodnej súťaži EBEL. Obranca (27), ktorý v uplynulej sezóne extraligy získal ako člen HC 05 Banská Bystrica striebornú medailu, sa dohodol na podmienkach spolupráce s tímom HC Znojmo. Ako uviedol oficiálny klubový web, s „orlami“ podpísal zmluvu na jeden rok.

Odchovanec Banskej Bystrice hral okrem materského klubu aj v Košiciach, Trenčíne a Piešťanoch. V uplynulej sezóne bol najproduktívnejším obrancom „baranov“, keď k štyrom gólom pridal aj 17 asistencií. V reprezentačnom A-tíme SR má na svojom konte dva štarty.

„Na Mareka sme sa boli osobne niekoľkokrát pozrieť a veľmi sa nám páčil. V Banskej Bystrici podával v minulej sezóne výborné výkony. Je to dôrazný a dobre korčuľujúci obranca s kvalitnou strelou. Navyše dokáže chodiť do osobných súbojov veľmi dôrazne a pritom čisto,“ povedal pre klubový web športový manažér Znojma Rostislav Dočekal.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM