Zuzana Ročeňová Rôzne

Kaderník Janko (17) z Michaloviec nadchol porotu: Takto podľa neho bude vyzerať nevesta budúcnosti!

Ján (17) má za sebou vynikajúci úspech. Zaujal na celoslovenskej súťaži určenej pre vizážistov, kaderníkov, návrhárov, fotografov a nechtových dizajnérov. Vytvoril účes pre nevestu budúcnosti, ktorým očaril návštevníkov podujatia i odbornú porotu. Ak nepoľaví, ktovie kam to až dotiahne :).

Ilustračný obrázok k článku Kaderník Janko (17) z Michaloviec nadchol porotu: Takto podľa neho bude vyzerať nevesta budúcnosti!
Zdroj: Dnes24.sk

Ján Zolota (17) je cieľavedomý mladý chalan, ktorý študuje na Strednej odbornej škole sv. Cyrila a Metoda v Michalovciach. Navštevuje druhý ročník, v odbore kaderník. Ako nám sám prezradil práci s vlasmi a rôznym účesom sa venuje už pár rokov. „Na základnej škole to bol len môj koníček. Teraz je to však pre mňa koníček, ktorý ma bude živiť,“ povedal Ján.

Dokonalý účes i líčenie

Na IV. ročníku celoslovenskej súťaže Bride of the Future – Nevesta budúcnosti, ktorá sa uskutočnila v závere januára na Výstavisku Agrokomplex Nitra, zaujal natoľko, že si domov odnášal úžasný pocit z prvého miesta, v kategórií študent. „Táto celoslovenská súťaž bola moja prvá. Nečakal som, že sa uplatním hneď na prvom mieste. Najprv som výsledkom súťaže ani nechcel veriť, ale bola to pravda. Nesmierne som sa tešil, že moja práca sa páči porote a taktiež ostatným ľudom,“ prezradil Ján.

Na súťaži boli povolené akékoľvek spôsoby úpravy, pomôcky a doplnky. Dôležitý boli nápad a jeho realizácia. Ako dlho mu trvalo vymyslieť a vytvoriť takýto zložitý účes? „Účes vznikol tak, že som sa chcel uberať štýlom glamour. Tak som začal tvoriť, príprava bola veľmi krátka, ale zvládol som to. Výroba samotného účesu trvala približne hodinu. Účes bol vytvorený bez akýchkoľvek príčeskov, modelka mala svoje krásne, dlhé vlasy. Bol som taktiež aj autorom celkovej vizáže modelky, čiže vlasy a make-up.“

Čo na víťazstvo vraví okolie?

„Mamina a známi mi strašne držali palce a podporovali ma. Moje okolie na víťazstvo reagovalo veľmi pozitívne.“ Ako nám povedal vo voľnom čase nepoľavuje a rád sleduje najmodernejšie trendy a nove inšpirácie vo svojom odbore, aby bol vždy aktuálny.

Foto: archív Ján Zolota

Tento účes nevesty z budúcnosti vyhral prvé miesto na súťaži
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM