Tlačové správy Tlačové správy

Kam umiestniť TV v obývačke

Televízia je neoddeliteľnou súčasťou takmer každej obývačky. Hoci si ju v minulosti mohli dovoliť iba tí bohatší, dnes je cenovo dostupná pre každého. Veľa ľudí však nevie pre telku nájsť to správne miesto.

Ilustračný obrázok k článku Kam umiestniť TV v obývačke
Zdroj: Novynabytok.sk

Nielen preto, aby sa im na TV dobre pozeralo, ale aj preto, aby to dávalo zmysel z priestorového hľadiska. Je lepší kvalitný stolík pod TV, stojan alebo ju zavesiť na stenu?

Kam s telkou

Ideálne miesto pre TV, hlavne v menších priestoroch, je dať ju ku stene, nech vám zbytočne neukrajuje z priestoru. Vyhnite sa však stenám s oknami a aj tým protiľahlým, lebo slnko bude robiť obraz zle viditeľným. Okrem toho je dôležitá výška telky, odporúča sa ju umiestniť do výšky očí, takže z veľkej miery to ovplyvní vaša výška a výška vašej sedačky.

Stolík

Jedinou nevýhodou stolíkov pod TV je tá, že bývajú dosť nízke. V kombinácii s vyšším gaučom môže byť pre vás takéto riešenie nepohodlné. Preto si pred kúpou konkrétneho stolíka všetko pekne zmerajte a skúste si u vás doma, či je to dostatočná výška. Ak by ste našli pre vás dokonalý stolík pod TV, ale bol by priveľmi nízky, môžete použiť podstavec.

Stojan

So stojanmi na TV môžete veľmi ľahko manipulovať, pretože väčšina z nich má kolieska. A ak ich nemá, potom sa dá pohodlne preniesť. Ich nevýhodou však je, že veľmi nemáte kam upratať káble, preto si pripravte eskapásky a všetko si tam pekne upravte. Modernejšie stojany majú aj spony, do ktorých môžete pripnúť káble, takže vám nebudú zavadzať.

Zavesenie

Ak sa rozhodnete pre zavesenie, pripravte sa na to, že bez vŕtania sa nezaobídete. Je to však dobré riešenie pre tých, ktorí majú vyššiu sedačku. Nevýhodou zase je, že takto upevnenú TV len veľmi ťažko premiestníte bez toho, aby ste ju museli zvesiť. Takže pre tento spôsob uchytenia TV by ste sa mali rozhodnúť iba vtedy, ak máte pre telku jasne vyhradené miesto.

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM