Webnoviny - Svet

Kanaďania aj proti Rusom s Luongom v bránke

WEBNOVINY.SK

Roberto Luongo Foto: AP Photo/Julie JacobsonVANCOUVER 24. februára (WEBNOVINY) – Tréner kanadskej hokejovej reprezentácie Mike Babcock nemá pochybnosti o tom, kto začne štvrťfinálový súboj s Ruskom na zimných olympijských hrách vo Vancouveri. Rovnako ako v utorňajšom kvalifikačnom súboji s Nemeckom sa aj proti zbornej postaví do bránky Roberto Luongo z Vancouveru. „Toto je jeho hala, cíti sa na tomto ľade veľmi pohodlne. Potrebujeme, aby bol vo štvrťfinále skvelý. Je skvelým brankárom, verím, že nám pomôže k víťazstvu,“ povedal tréner Babcock.

Luongo na olympijskom turnaji odchytal úvodný duel Kanady s Nórskom, v súbojoch so Švajčiarskom a USA dostal šancu Martin Brodeur. V utorok proti Nemecku nastúpil po týždňovej prestávke opäť. „Od posledného duelu som sa snažil udržiavať vo forme. Na tréningoch som tvrdo pracoval. Absolútne sa necítim tak, ako by som mal týždeň pauzu,“ dodal Luongo.

Luongovi nerobí problém, že bude v bránke vo dvoch dňoch po sebe. Na podobné situácie je z NHL zvyknutý. „S Canucks som odohral viacero podobných stretnutí. Na medzinárodnom ľade mám tiež veľa skúseností. Dúfam, že to nebude posledný zápas tento týždeň,“ dodal Luongo.

SITA, AP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM