Jakub Forgács Hokej

Kanonier Tománek pred finále s Nitrou: Som už v Bystrici a s ňou chcem získať titul!

Veľké hokejové finále sa už nezadržateľne blíži. Banskobystrických hokejistov v ňom čakajú odhodlaní Nitrania. Prečítajte si vyjadrenia baranov pred prvými dvomi stretnutiami na ľade súpera!

Ilustračný obrázok k článku Kanonier Tománek pred finále s Nitrou: Som už v Bystrici a s ňou chcem získať titul!
Zdroj: TASR

Hokejisti Banskej Bystrice už v pondelok večer odcestovali do Nitry, kde v utorok a v stredu odohrajú úvodné dve finálové stretnutia Slovnaft play off Tipsport ligy 2015/2016. Na súpera sa v domácich podmienkach zodpovedne pripravovali, a to nielen na ľade, ale aj mimo neho, keď študovali jeho hru, slabiny i pozitíva.

Zdravotné problémy hráčov

„Do akej miery nám to pomôže, to ukážu už dva najbližšie zápasy,“ uviedol Vladimír Országh, ktorý k aktuálnej situácii v mužstve dodal: „Žiaľbohu nenastúpi útočník Lamper, ktorý je zranený až do konca sezóny. Zdravotné problémy má aj obranca Roussel, ale ten by mohol v priebehu finálovej série do hry zasiahnuť. V tréningu sme sa zamerali na silné stránky Nitry, verím teda, že ich eliminujeme. Rozhodnúť môžu maličkosti, detaily, možno zblokovaná strela, či nezachytená prihrávka.“

V banskobystrickom tíme sa budú spoliehať nielen na výborného brankára Bacashihuu, či dobrú defenzívu, ale aj góly kanonierov mužstva. Jedným z nich je Roman Tománek. Ten ešte vo vlaňajšej sezóne pôsobil pod Zoborom. „Nitra má dlhodobo stavané mužstvo na útok, takže my musíme hlavne zodpovedne brániť a v útoku sa nejaké šance dostavia. Samozrejme je na nás, aby sme ich využili,“ prezradil bystrický krídelník (30), ktorý v Nitre pôsobil niečo vyše troch sezón, takže dôverne pozná tamojšie prostredie a hráčov. „Odkazovať im nebudem nič, snáď iba to, že som už v Bystrici a s ňou chcem získať titul. Sústredím sa iba na svoj výkon a ostatné ma nebude zaujímať,“ dodal Tománek.

Rozhodnú detaily

Majstrovské ambície netajil ani kapitán Banskobystričanov Milan Kytnár. „Uvedomujeme si, že aj Nitra chce titul vyhrať rovnako ako my. Očakávame dlhú a ťažkú sériu, ku ktorej pristupujeme zodpovedne a všetci sa na ňu už tešíme. Pozor si musíme dať na presilovky súpera, takže treba hrať hlavne disciplinovane,“

Skúsený center Michal Handzuš (39) už dvíhal majstrovskú trofej v NHL. Rodený Banskobystričan teraz túži po tej slovenskej. „Chceme hrať svoj štýl a systém, ktorý sme predvádzali celú sezónu. Nitrania sú na tom podobne, takže všetko je otvorené. Medzi mestami panuje patričná rivalita, všetci túžime po titule, ktorý ani jedno mužstvo doposiaľ nemalo. O motiváciu je teda postarané,“ tvrdí.

Center spod Urpína si nemyslí, že by mužstvá vo finále mohli ešte niečím novým prekvapiť. „Je to už hlavne o detailoch, teda ako sa s nimi vyrovná hráč v situácii pod tlakom. Dôležité bude dodržať daný systém i emócie. Prekvapiť niečím novým bude ťažké, pretože v play off už každý ukázal svoje silné i slabšie stránky. Rozhodnú detaily,“ myslí si Michal Handzuš.

Čítajte tiež:

Veľké hokejové finále Bystrice s Nitrou: Rozpis zápasov, v ktorých sa barani pobijú o titul!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM