Ľubomír Hudačko Kultúra

Kapela No Brake prehovorila nielen o klipe z Prešova... Gitarista zažil už i stage dive na jarmoku :)

Východniarska kapela No Brake nedávno natáčala videoklip v Prešove, ktorý zaujal efektmi a chytľavou melódiou. Teraz pre náš web poskytli rozhovor o zábave počas natáčania či najpamätnejšom koncerte. Čo všetko hudobníci prezradili sa dozviete v článku.

Ilustračný obrázok k článku Kapela No Brake prehovorila nielen o klipe z Prešova... Gitarista zažil už i stage dive na jarmoku :)
Zdroj: Dnes24.sk

Ako jediný žije v metropole Šariša spevák a gitarista Juraj „Euro“ Beňačka a to už 10 rokov. No Brake okrem neho tvoria ešte Martin „Maťo“ Beňačka na base a Stano „Stanley“ Geci sedí za bicími.

V Prešove točili prvýkrát

Kapela tvrdí, že vzťah k Prešovu má dobrý. „Je to milé veľké – malé mesto, kde nájde človek všetko čo potrebuje. Nápad natočiť videoklip v Prešove bol môj a režiséra Aďa Jenča. Bolo to prvýkrát, keď sme videoklip točili v Prešove. Uvidíme, ako to bude najbližšie, keďže zatiaľ nevieme, aký bude scenár a myšlienka ďalšieho videoklipu,“ hovorí Juraj Beňačka.

Zaujímalo nás, s akým cieľom v dnešnej dobe hudobník natočí videoklip, keďže v TV priestor nedostane prakticky žiadny. Je náplasťou za to aspoň možný virál na internete? „Neviem, ako iné kapely z Prešova, no náš predchádzajúci singel bol odohraný v rôznych rádiách a tiež hudobných televíziách. V to isté dúfame, že sa podarí aj tomuto singlu,“ prezradil spevák.

Plával po fanúšikoch

A aké kuriozity počas natáčania klipu zažili? „Aj napriek tomu, že natáčanie bolo trošku narýchlo, všetko sa nám podarilo natočiť podľa plánu a užili sme si veľa zábavy. Najväčšia bola v pasáži time-laps, keďže 24 fotiek tvorí 1 sekundu. Musel som tak vyskočiť asi 300×, aby som bol zachytený ako lietam. Ale zvládli sme to v zdraví,“ smeje sa gitarista.

Všetci členovia kapely zároveň prezradili, ktorý koncert im najviac utkvel v pamäti. Podľa Juraja ich bolo veľmi veľa, jemu sa však páčil ľubovniansky jarmok. „Na ňom bolo veľké množstvo ľudí a tam sa mi podaril aj stage dive, teda plával som po nadšených fanúšikoch,“ hovorí. Stano určil koncert v Bratislave na Ufe, výhliadkovej veži. Maťo pre zmenu určil koncert počas ich debutového albumu.

Hudobníci priznávajú, že hudbou je reálne si privyrobiť, ale uživiť sa je už ťažšie. Na záver kapela prezradila, či plánuje vo svojich videoklipoch zužitkovať fakt, že v Prešove je množstvo krásnych žien. Čo tak postaviť zábery na prezentácii prirodzenej krásy dievčat? „To by bola určite príjemná skúsenosť,“ zakončil s úsmevom Juraj Beňačka.

Čítajte tiež:

No Brake majú atraktívny klip z Prešova: Ohúri vás nejeden efekt, na tomto sa pri natáčani zabávali najviac

foto: archív no brake

Chytľavá pieseň východniarov: No Brake majú aj atraktívny klip!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM