Webnoviny - Svet

Karlova Ves neplatí televízii 7 mesiacov

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Ľudovít Vaniher BRATISLAVA 11. augusta (WEBNOVINY) – Bratislavská Karlova Ves nezaplatila televíznej spoločnosti K.R.S., s.r.o., za jej vysielanie už sedem mesiacov. Pre agentúru SITA to potvrdil konateľ spoločnosti Matej Hollý. Problémom totiž je, že starostka Iveta Hanulíková neuznáva dodatok k zmluve, ktorú v polovici decembra minulého roka podpísal jej zástupca Peter Lenč v čase jej dovolenky. Konal tak na základe rozhodnutia poslancov o okamžitom podpísaní dodatku, keďže pôvodná zmluva platila len do konca minulého roka. Starostka však dodatok považuje za neplatný a mestská časť tak od začiatku roka nevypláca spoločnosti peniaze. Tie pritom poslanci v rozpočte vyčlenili.

„Mestská časť nám stále nezaplatila,“ povedal Hollý. Keďže spoločnosť považuje dodatok zmluvy za platný, už pred časom sa rozhodla vymáhať pohľadávku súdnou cestou. Zatiaľ ide o vydanie platobného rozkazu za prvý mesiac. Spoločnosť si počká na vyjadrenie súdu, následne bude takto pokračovať aj v prípade ďalších mesiacov. Vysielanie podľa Hollého pokračuje v rámci možností, zatiaľ teda spoločnosť nejaké financie na vysielanie miestnej televízie má. Ďalší vývoj celej situácie odhadnúť nevie, k prípadnému prerušeniu vysielanie pre nedostatok financií sa zatiaľ vyjadriť nechcel. Spoločnosť je však podľa Hollého pripravená na prípadné ďalšie rokovania s vedením mestskej časti. Zatiaľ sa podľa neho spoločnosť zúčastnila na jednom stretnutí vo februári tohto roka, keď k celej problematike povedala svoje

Na rokovanie je údajne kedykoľvek pripravená aj starostka Iveta Hanulíková, podľa jej slov doteraz poslala konateľovi Hollému mnoho návrhov na stretnutie. „Vysielanie rozhodne zničiť nechcem, ale nemôžem uznať platnosť ´šuplíkovej´ zmluvy uzatvorenej medzi pánom zástupcom Lenčom a pánom konateľom Hollým,“ reagovala starostka. Trvá totiž na tom, že zmluva bola uzatvorená bez jej poverenia a vedomia. Zároveň opätovne zdôrazňuje, že o zmluve sa dlho nevedelo a podľa právnikov je neplatná. Preto ani nemôže preplácať faktúry vystavené na základe takejto zmluvy. „Boli by sme neradi, keby došlo k zastaveniu vysielania. A aj preto vyzývame pána konateľa Hollého, aby začal s nami rokovať o platnom dodatku,“ dodala Hanulíková.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM