Barbara Dallosová Rôzne

Katka (26) o zákulisí modelingu na rovinu: Väčšina ľudí si to nevie predstaviť, FOTO

Modeling povodil krásnu Slovensku po rôznych kútoch sveta, zdokonalila sa v jazykoch a vďaka tejto práci tiež spoznala svojho manžela... Katka ale tvrdí, že za nablýskaným pozlátkom modelingu to rozhodne nie je žiadna malina.

Ilustračný obrázok k článku Katka (26) o zákulisí modelingu na rovinu: Väčšina ľudí si to nevie predstaviť, FOTO
Zdroj: archív Kataríny Açıkgöz

Katarína Frická vyrástla v súčasnosti žije v Prahe, kam sa presťahovala po dvojročnom pobyte v Istanbule. Tam sa vydala za Turka a odvtedy nosí Katka priezvisko Açıkgöz. Rozhovor s mladou Slovenkou o živote v tureckej metropole sme vám priniesli TU.

Modelingu vďačí za veľa

Na samom počiatku Katkiných cestovateľských skúseností ale stojí modeling. ,,K tejto práci som sa dostala úplnou náhodou cez jednu agentúru, ktorá si ma na kastingu vybrala. Prinieslo mi to veľa skúseností, kamarátov a cestovateľských zážitkov," hovorí Katka, ktorá práve vďaka modelingu spoznala aj svojho súčasného manžela.

,,Stretli sme sa na najväčšej výstave šperkov v Európe, ktorá sa koná v Istanbule každého pol roka. Ja som jej zúčastnila ako modelka a on ako spoločník firmy, ktorá tam prezentovala svoj tovar," vysvetľuje.

Dnes sa Katka dohovorí niekoľkými jazykmi, aj to pripisuje modelingovému chlebíčku: ,,Modeling mi pomohol hlavne s ruštinou a s angličtinou. Niečo som sa naučila aj po španielsky, pretože som bývala s babami z Kanárskych ostrovov."

15 kastingov denne

Katka svoje pôsobenie vo svete módy stále skloňuje ako cennú skúsenosť, o jeho tienistých stránkach však hovorí otvorene. Mnohí vraj podceňujú psychickú náročnosť tohto povolania. Nablýskaný svet modelingu podľa Katky nie je pre slabé povahy.

,,Väčšina ľudí si predstavuje ináč. Konkurencia je neskutočne vysoká, takže je to ťažšie, než sa zdá. Každý deň absolvujete aj 15 kastingov. Ak vás nevyberú, na druhý deň nemáte robotu," opisuje.

Ako dodáva, samozrejmosťou počas celého hektického dňa modelky sú nepohodlné vysoké podpätky. Na jedlo dievčatá ani nepomyslia. A nielen kvôli diétam. Stihnúť sa cez deň najesť je počas tohto kolotoča vraj takmer nemožné.

,,Vždy sa fotí nová kolekcia na ďalšiu sezónu pol roka vopred. Takže to vyzerá nasledovne: v lete sa roztápate v teplom oblečení, ktoré sa fotí na zimu a naopak, v zime mrznete kvôli katalógom na leto… Niektoré práce sa dokonca fotia aj viacero dní či týždňov," vysvetľuje.

Zahrala si v klipe

Katka počas svojho pôsobenia v modelingu fotila katalógy so šperkami, plavkami či svadobnými šatami, za najzaujímavejšií zážitok ale považuje natáčanie videoklipu. ,,Hrala som ring girl v boxerskom ringu pre slávnu speváčku Nil Karaimbrahimgil. Videoklip sme točili tri dni. To bola asi tá najlepšia práca," spomína modelka.

Okrem fotomodelingu a toho, že si strihla rolu v klipe, Katka okúsila aj klasiku – chôdzu po móle: ,,Na fashion weeku som predvádzala aj na móle, išlo o také to oblečenie, ktoré sa civilne naozaj nosiť nedá. Tieto udalosti sú tam centrom celej módy."

Ako Katka uzatvára, modeling nie je dobré ani zlé remeslo, záleží len, čo od neho človek očakáva. ,,Je ťažké presne povedať, či je to dobrá alebo zla skúsenosť. Ja sa však vždy snažím vidieť to z pozitívnej strany," dodáva na záver.

Katkine modelingové foto si pozrite v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Zuzana (27) má doma zlatíčka, z ktorých rastú módne ikony: Tieto FOTKY zaujali aj v zahraničí

Je mladý, no šikovné ruky má na pohľadanie: Jakub (19) vyrába z dreva nádheru! FOTO

Zážitku kaderníčky Moniky asi ani neuveríte: Zákazníčka si prišla ostrihať dredy a TOTO v nich našla!

Katka Açıkgöz: Zábery z fotenia i z móla
18
Galéria
Zdroj: archív Kataríny Açıkgöz
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM