Rôzne

Katka s Matejom odmietli svadobné kytice, dostali totiž skvelý nápad: V Prešove vzniká aleja novomanželov!

Mladomanželia Katka a Matej Ihelkovci odmietli gratulačné kytice a namiesto nich požiadali priateľov o hotovosť. Za tú kúpili niečo, čím potvrdili svoju lásku naozaj originálnym spôsobom. Veď pozrite, čo po novom v Prešove máme...

Ilustračný obrázok k článku Katka s Matejom odmietli svadobné kytice, dostali totiž skvelý nápad: V Prešove vzniká aleja novomanželov!
Zdroj: Dnes24.sk

Príbeh mladomanželov Prešovčanky Katky a Čadčana Mateja sa začal pred troma rokmi. Výsledkom je aj vysadený strom, čím potvrdili svoju lásku. V Prešove tak dali základ pozoruhodnej novinke – aleji mladomanželov.

Hostí požiadali, aby prispeli na strom

„Náhodne sme sa stretli v Prešove, keď tu Matej prišiel za kamarátom a už na druhý deň si predo mňa kľakol pri Neptúnovej fontáne a požiadal ma o ruku,“ spomína si Katarína na osudové stretnutie, ktoré vyvrcholilo 5. septembra tohto roku svadbou.

Svoju lásku sa však rozhodli spečatiť nielen pred oltárom, ale potvrdiť ju chceli niečím zvláštnym, čo by ju pripomínalo omnoho dlhšie. „Hostí na našej svadbe sme požiadali, aby namiesto nákupu rezaných kvetov prispeli na nákup stromu, ktorý bude prinášať radosť dlhodobo a viacerým,“ vysvetlil Matej dôvody netradičnej požiadavky, ktorú predostreli svadobčanom.

Aleja novomanželov

Ich ideou bolo zasadiť svoj strom v rodných mestách oboch manželov – v Čadci i v Prešove. „Z Čadce na náš návrh nereagovali, o to viac nás prekvapili svojou ústretovosťou ľudia z prešovského mestského úradu,“ pripomenul Matej. „Veríme, že z toho nášho prvého kroku vznikne tradícia a jedného dňa budú mladé rodiny s deťmi chodiť na prechádzku do aleje novomanželov,“ dodali mladomanželia.

Svoj strom si budú kontrolovať zatiaľ príležitostne, lebo obaja pracujú v Bratislave. Do Prešova by sa však chceli neskôr vrátiť. Aleja novomanželov vzniká medzi ulicami Exnárova a Jurkovičova na Sekčove, na jednej z nástupných plôch do parku Kerastini. Plocha má aj symbolický význam – aleja novomanželov povedie k detskému ihrisku i športovisku pre celú rodinu. Katka a Matej vysadili lipu, ako strom symbolizujúci lásku. Navyše aj jej listy majú srdcovitý tvar.

Ďalšie lipy sa budú dosádzať postupne v oboch smeroch od prvého stromu aleje, časom tak môže vzniknúť ich zaujímavé vekové vrstvenie. Po vysadení celej aleje sa v tomto priestore môže pokračovať ďalšími výsadbami skupiniek stromov a krov, prípadne solitérnych stromov s doplnením lavičiek, čím by tam vznikol zaujímavý parčík. Snúbencom, ktorí sa rozhodnú pridať do aleje ďalšie stromy, stačí kontaktovať Oddelenie komunálnych služieb.

Môže vás zaujímať:

Všetci by si mali od nich brať príklad: Na svojej ulici v Prešove organizujú brigády už 30 rokov!

Vianočná výzdoba sa tento rok v centre Prešova rozšíri: Kde všade nás bude tešiť svetielkujúca nádhera?

Kaderníčka Marianna nám to prezradila: 5 základných chýb, ktoré Prešovčanky robia pri účesoch!

Aleja mladomanželov v Prešove? Na Sekčove je to realita
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM