Jakub Forgács Rôzne

Keď "bryndziari" spolupracujú s "pažravcami"... Chystá sa krásne spojenie Zvolena a Bystrice!

Takéto spojenie sa veru bežne nevidí. Zvolen s Banskou Bystricou, ktorých obyvatelia sa radi predbiehajú nielen v hokeji, to tentoraz odložia bokom. A bokom zaiste pôjdu aj naše prezývky, ktorými sa tak radi podpichujeme. Veď sa pozrite, čo sa chystá.

Ilustračný obrázok k článku Keď "bryndziari" spolupracujú s "pažravcami"... Chystá sa krásne spojenie Zvolena a Bystrice!
Zdroj: Dnes24.sk

Na pláne je totiž pozoruhodné spojenie Zvolena a Banskej Bystrice. Myšlienka spojenia dvoch súperiacich miest je vskutku krásna a všetky podpichovania idú v tomto prípade bokom.

Všetko sa uskutoční už v sobotu 29. augusta. Práve vtedy totiž spojí Zvolen a Banskú Bystricu Cyklojazda SNP, na ktorú pozývajú Únia vojnových veteránov SR, Slovenský zväz protifašistických bojovníkov OblV. Zvolen a Zväz vojakov SR– Klub Zvolen. Trasa cyklojazdy sa začína vo Zvolene, prechádza cez Sliač, Veľkú Lúku, Hronsek, Vlkanovú a končí sa v Banskej Bystrici.

Cyklojazda SNP je amatérska športová aktivita organizovaná ako sprievodné podujatie ústredných osláv Slovenského národného povstania. Široká verejnosť, športovci, či mládež si tak dôstojne pripomenú jeden z najvýznamnejších medzníkov slovenskej národnej histórie, rozhodujúcou mierou viazaného práve na mestá Zvolen a Banská Bystrica, ktoré boli centrom Slovenského národného povstania.

Zraz účastníkov je na Námestí SNP Zvolen od 08:30 do 08:50. Štart Cyklojazdy je o 09:00 po položení venca k Pamätníku SNP. Účastníci položia vence aj pri Pamätníku 1. svetovej vojny v Sliači, pri Pamätnej tabuli SNP v Hronseku a na záver pri Pamätníku SNP v Banskej Bystrici v rámci ústredných osláv SNP.

Čítajte tiež:

Oslavy výročia SNP sa postarajú o atraktívny program: Cigánski Diabli, stíhačky a príde aj Grigorov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM