Stanislav Černák Rôzne

Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta... 3 podniky vo Zvolene, do ktorých sa oplatí zavítať

Takmer každý si rád zájde posedieť s partiou kamarátov do mesta. A očakáva, že to bude stáť za to. Aj vo Zvolene sa nájdu zaujímavé podniky, ktoré lákajú kvalitnými službami, ale aj čímsi navyše. Majú v sebe akési čaro priestoru. Ktoré zaujali nás?

Ilustračný obrázok k článku Keď si s kamarátmi chcete vyraziť do mesta... 3 podniky vo Zvolene, do ktorých sa oplatí zavítať
Zdroj: Dnes24.sk

Čajovňa na zámku

Čajovňa na zámku spája v sebe príjemnú atmosféru spojenú s históriou, najmä vďaka svojmu umiestneniu. Nejde však len o špecifické miesto, ale aj o prostredie samotnej čajovne. Dôležitá pridaná hodnota je aj personál, ktorý vám vždy fundovane poradí. Do čajov sa totiž naozaj vyzná a ak ste v ich popíjaní nováčik, ani toho sa netreba báť. V tomto podniku vám ochotne vysvetlia, ako na vec. A je to práve jar, keď sa sem oplatí vyraziť. Práve v tomto ročnom období totiž zvyknú doraziť čaje prvých zberov z Číny alebo indického Dárdželingu, ktoré znalci považujú za najchutnejšie. V pozadí hrá príjemná hudba a vy si v útulných priestoroch romantického zámku za žblnkotu omamného nápoja istotne oddýchnite.

Kaviareň Džezva

Našim druhým tipom je Kaviareň Džezva na Tehelnej ulici. V príjemných priestoroch s kvalitnou obsluhou sa dá nielen posedieť, ale aj kultúrne vyžiť. Pomaly, ale isto sa tento podnik stáva mekkou zvolenského kultúrneho diania. Vedomostné kvízy, rôzne prednášky a v neposlednom rade koncerty zaujímavých umelcov či čítačky. V nápojovom lístku zaujmú okrem rôznych káv a kávových špecialít aj poctivo pripravené domáce limonády. Ochutnať môžete i množstvo čajov a láka aj raňajkové menu, ktoré však môžete ochutnať počas celého dňa. Mínusom pre návštevníka je, že v stiesnených priestoroch býva niekedy problém zohnať stôl. V teplých obdobiach roka si však môžete posedieť aj pred samotnou kaviarňou na vynovenom námestíčku.

BarBar

Na záver tu máme aj niečo pre milovníkov piva. BarBar na Trhovej ulici ponúka pivničné priestory, v ktorých si môžete vychutnať štyri druhy kvalitného zlatistého moku. V priestoroch tohto pubu bývajú aj výstavy obrazov mladých umelcov a z času na čas i zaujímavý hudobný program. To však nie je všetko. Priestor je rozdelený na dve časti, v jednej z nich nájdete zaujímavé historické knihy, ktoré sú k dispozícii aj zákazníkom. Druhá časť zaujme najmä príjemným sedením, nechýbajú pohodlné gauče. V podniku máte s partiou aj možnosť sledovať významné športové podujatia ako blížiace sa hokejové majstrovstvá sveta alebo zápasy futbalovej Ligy majstrov. A to však nie je všetko. K dobrému pivku na zahryznutie ponúka príjemný personál utopencov a nakladaný hermelín.

Čítajte tiež:

Po zime si vychutnajte skvelý relax: 5 miest vo Zvolene, ktoré cez jar stoja za návštevu

Foto: ilustračné

Tri podniky vo Zvolene, do ktorých sa oplatí vyraziť
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM