JAB Regióny

Keď si toto prečítate, podskočíte od radosti: Cestovanie v MHD v Spišskej? Je tu super správa!

Správa, ktorá rozhodne poteší v Spišskej Novej Vsi mnohých obyvateľov. Veď kto by sa už len neradoval, ak môže ušetriť peniaze. O tomto by ste mali vedieť vopred!

Ilustračný obrázok k článku Keď si toto prečítate, podskočíte od radosti: Cestovanie v MHD v Spišskej? Je tu super správa!
Zdroj: TASR

Zvyknete využívať mestskú hromadnú dopravu, alebo si cestovanie v nej vyskúšať? Máme pre vás dobrú správu. Cestovať v Spišskej Novej Vsi sa bude dať už onedlho po celý deň zadarmo.

Európska komisia v čase od 16. do 22. septembra každoročne organizuje Európsky týždeň mobility. „Do podujatia sa aj v tomto roku rozhodlo zapojiť vedenie nášho mesta po dohode so spoločnosťou Eurobus,“ prezradila nám Edita Gondová, PR mesta Spišská Nová Ves . A pre ľudí sú tu zaujímavé správy, ktoré určite mnohých potešia!

V piatok 18. septembra totiž bude cestovné vo všetkých linkách mestskej hromadnej dopravy bezplatné. Podľa slov riaditeľa dopravného závodu spoločnosti Eurobus v Spišskej Novej Vsi Ľubomíra Pastirana, sa to týka všetkých cestujúcich MHD bez rozdielu. Stačí iba nastúpiť.

Európsky týždeň mobility sa koná s cieľom povzbudiť samosprávy, aby zaviedli a podporovali opatrenia udržateľnej mestskej mobility a aby vyzvali svojich obyvateľov k využívaniu alternatív k osobnej automobilovej doprave. Program kampane na národnej úrovni koordinuje Slovenská agentúra životného prostredia.

Mottom aktuálnej kampane pre rok 2015 je: „Vyber. Zmeň. Kombinuj.“ Tohtoročná téma vyzýva ľudí ku kombinovaniu spôsobov cestovania, čoho výsledkom môže byť rýchlejšia a príjemnejšia cesta.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM