Monika Vengrínová Krimi

Keď toto uvideli, musel zasahovať pyrotechnik: Policajti kontrolovali auto, spozorovali mínu

Pri kontrole osobného auta spozorovali policajti muníciu. Vodič i spolujazdec, podľa polície, tvrdili, že muníciu našli pri potoku, keď tam zbierali železo. Na miesto bol okamžite privolaný pyrotechnik.

Ilustračný obrázok k článku Keď toto uvideli, musel zasahovať pyrotechnik: Policajti kontrolovali auto, spozorovali mínu
Zdroj: TASR

Príslušníci Kriminálneho úradu Finančnej správy východ – Košice vo štvrtok pár minút po 13-tej hodine oznámili na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove,  že v Tatranskej Kotline, pri kontrole osobného motorového vozidla bola spozorovaná munícia.

„Vo vozidle sa nachádzali dve osoby, 50 ročný vodič Emil a 40 ročný  Ľubomír ako spolujazdec. Osoby uviedli, že muníciu našli pri potoku medzi Tatranskou Kotlinou a Ždiarom pri zbere železa. Na miesto bola okamžite privolaná hliadka Obvodného oddelenia policajného zboru Ždiar, ktorá uvedené miesto zabezpečila do príchodu pyrotechnika,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

Ako policajná hovorkyňa ďalej uviedla, pyrotechnik na mieste určil, že sa jedná o 82mm delostreleckú mínu ruskej výroby z obdobia 2. sv. vojny. Mína bola zaistená a prevezená k zneškodneniu.

„Polícia opätovne upozorňuje občanov, aby v prípade nálezu munície s ňou v žiadnom prípade nemanipulovali. Nález je potrebné okamžite ohlásiť na ktoromkoľvek policajnom oddelení, resp. na známom telefónnom čísle 158,“ upozorňuje Migaľová s tým, že do príchodu polície je nutné zabezpečiť miesto nálezu pred prípadných vstupom ďalších osôb.

foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM