Barbara Dallosová Rôzne

Keď už neudržia smiech ani inštruktori: 3 príhody z autoškoly, to musíte počuť!

Pre niekoho je nadobudnutie vodičáka hračka, pre iného hotová skúška ohňom. Svoje o tom vedia najmä inštruktori z autoškoly. Prezradili nám niekoľko perličiek, ktoré sú v ich kruhoch už legendárne. Kútikmi vraj neraz myká aj policajtom...

Dnes možno mnohí z nás chodia autom rovnako automaticky, ako po vlastných. Spomeňte si ale na pocit, keď bolo pre vás za volantom všetko nové. S tým sa stretávajú inštruktori autoškoly SACO každý deň. Občas pri tom vznikajú i situácie, v ktorých naozaj nie je ľahké tváriť sa vážne.

Zlepšovák

Stres urobí svoje a hoci inštruktora treba poslúchať na slovo. Niekedy však práve doslovné vzatie výkladu narobí šarapatu. Práve takýmto nedopatrením vymyslela jedna mladá dáma prevratný spôsob držania volantu.

,,Povedal som slečne na prvej jazde – ruky máme v hornej polovici volantu. To je základné pravidlo. Ona si to ale vysvetlila tak, že tej spodnej polovice sa nesmie ani dotknúť. A následne tým volantom točila takým spôsobom, že používala pri točení iba tú polovicu volantu, ale stíhala sledovať aj volant a ešte stihla aj reagovať," vysvetľuje Rastislav Cabánik z autoškoly SACO.

,,To keby ste videli čo robila s tými rukami, mne normálne slzy tiekli…,“ dodáva pri spomienke na úsmevnú príhodu.

Keď myká kútikmi aj komisárovi

Ďalšia historka je vraj v inštruktorských kruhoch legendou. Opäť sa pod ňu podpísala vystresovaná mladá dáma. Nečudo, stala sa totiž priamo na záverečných skúškach. Inštruktori i policajti mali dobrú náladu a slečna s vidinou vodičáku v rukách nechcela nechať žiadnu otázku nezodpovedanú.

,,Ja som bol ešte inštruktor v mladom veku, robili sme si trochu srandičky a počas kurzu sme to trošku odľahčili pri výuke a rozdelili sme povinnú výbavu na zimnú a letnú verziu. No a na záverečných skúškach, ešte sa skúšala aj konštrukcia vozidla, sme slečnu aj s komisárom tak domýlili, je už bola úplne hotová a dostala záchrannú otázku: ,,Aká je povinná výbava vozidla?“ A slečna už naozaj vystresovaná, že či letná, alebo zimná… Komisár sa pousmial, že obe. A slečna: ,,Takže letná, deka, plavky, kotlík na guláš, stan… a zimná zas lyže, lyžiarky…" Toto je dodnes legendárne u nás, že letná zimná výbava,“ hovorí s úsmevom inštruktor.

Pozrieme sa zhora, zdola…

Aktérka tretieho príbehu s volantom ani povinnou výbavou problém nemala, avšak spôsob, akým sa chcela rozhliadnuť v križovatke, bol prinajmenšom neštandardný.

,,Toto je skúsenosť môjho kolegu z jednej jazdy v lete, krásne svietilo slnko, okná na aute dokorán pootvárané… Slečna sa na križovatke mala uistiť, či nič nejde sprava ani zľava, keďže tam dáva prednosť. Kolega jej hovorí, že pozrieme sa zhora, zdola… Na čo slečna vytrčila hlavu z okna auta a pozrela na oblohu a povedala „Z hora nič nejde…“,“ spomína p.Cabánik.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM