Erik Bojničan Rôzne

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na hlohovskom gymnáziu!

Školu opúšťali ako úspešní maturanti, dnes ich mená pozná množstvo ľudí. Zisťovali sme, ktoré známe tváre drali lavice hlohovského gymnázia. Študovali tam napríklad herci, športovci i hudobníci.

Ilustračný obrázok k článku Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na hlohovskom gymnáziu!
Zdroj: TASR

Gymnázium Ivana Kupca v Hlohovci vzniklo v roku 1936, v budúcom teda roku oslávi svoje okrúhle 80. narodeniny. Túto školu za ten dlhý čas navštevovali aj mnohé známe osobnosti, ktoré sú dôkazom toho, že Hlohovčania sa nestratia na Slovensku, no ani vo svete. Aké v známe mená chodili práve na toto gymnázium?

Škola na nich môže byť hrdá

Škola má otvorených v každom ročníku niekoľko tried a ročne ju tak navštevujú stovky študentov. Mnohí absolventi gymnázia patria dnes medzi známe tváre a to nielen v Hlohovci, ale aj na Slovensku, či vo svete. Hlohovské gymnázium tak môže byť hrdé na mnohých svojich bývalých žiakov, ktorí mu dnes robia dobré meno.

Známi absolventi

Gymnázium Ivana Kupca navštevovali zo súčasníkov napríklad populárny spevák, skladateľ, textár, hudobník a hudobný producent. Adam Ďurica, ktorý je tohtoročným držiteľom ceny OTO v kategórii spevák roka. Hana Kolníková slovenská atlétka, reprezentantka Slovenska na Letných paralympijských hrách v roku 2008 a v roku 2012. Držiteľka zlatej medaily v šprinte na 200 metrov z majstrovstiev Európy v roku 2009. V roku 2012 sa stala víťazkou ankety Slovenka roka 2012 v kategó­rii Šport.

Hlohovecké gymnázium navštevoval okrem iných aj súčasný primátor Miroslav Kollár, ktorý má naň dobré spomienky: „Boli to príjemné časy na ktoré veľmi rád spomínam. Čo sa týka štúdia to boli moje najkrajšie štyri roky. Doteraz mám ku Gymnáziu v Hlohovci veľmi dobrý vzťah, keďže mnoho pedagógov, ktorí tam pôsobia v súčasnosti boli moji rovesníci a je tam ešte zopár pedagógov, ktorí učili ešte mňa počas štúdia,“ prezradil pre Hlohovec 24.

Herci, športovci a mnohí iný

Zo známych ľudí, ktorí študovali na hlohoveckom gymnáziu stojí určite za to spomenúť hercov Ivana Letka, ktorý bol zároveň dlhoročný divadelný pedagóg hereckej tvorby na VŠMU a konzervatóriu, herca Otta Lackoviča, ktorý za svoju bohatú kariéru natočil desiatky filmov či Jozefa Adamkoviča, dlhoročného člena činohry Slovenského národného divadla.

Z iných oblastí sú známi napríklad František Turbek – úspešný hádzanársky tréner žien Odevy Hlohovec, s ktorou získal dva majstrovské tituly (1970, 1973), Anton Gerinec – významný slovenský oftalmológ či Ján Šimonovič – básnik, esejista a prekladateľ.

Môže vás zaujímať:

VIDEO, ktoré pobaví: Titanic, Pomáda aj Nežná revolúcia, Hlohovčania zobrali únos triednej knihy po svojom!

Najnovšie rebríčky už sú na svete: Tieto hlohovecké školy sa umiestnili najlepšie!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM