Veronika Ondo-Cholewová Regióny

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na michalovskom gymnáziu!

Školu opúšťali ako úspešní maturanti, dnes ich mená pozná množstvo ľudí. Zisťovali sme, ktoré známe tváre drali lavice michalovského gymnázia. Študovali tam napríklad herci, tanečníci i hudobníci.

Ilustračný obrázok k článku Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na michalovskom gymnáziu!
Zdroj: Dnes24.sk

Gymnázium Pavla Horova v Michalovciach vzniklo v roku 1922. Je najstarším gymnáziom v Slovenskej republike na východ od Slanských vrchov. Túto školu navštevovali aj mnohé známe osobnosti, ktoré sú toho dôkazom. Nás zaujímalo, aké v súčasnosti známe mená chodili práve na toto gymnázium.

Škola na nich môže byť hrdá

Škola má otvorených v každom ročníku niekoľko tried a ročne ju tak navštevujú stovky študentov. Mnohí absolventi gymnázia patria dnes medzi známe tváre a to nielen v Michalovciach, ale aj na Slovensku. Michalovské gymnázium tak môže byť hrdé na mnohých svojich bývalých žiakov, ktorí mu dnes robia dobré meno.

Známi absolventi

Gymnázium Pavla Horova navštevovali napríklad známi herci, spisovatelia, novinári, maliari, speváci, heci, či tanečníci. Lavice v ňom dral aj spevák Kristián Dufinec . Do povedomia sa dostal so svojou kapelou Iconito aj pesničkami Chcem zmenu, ktorá sa stala neoficiálnou hymnou prezidentských volieb a Spolu za jedno lano. Školu však navštevoval aj Dáša Kostovčíková, ktorá je známa s kapelou Peter Bič Projekt, či Michaela Paľová, známa ako Misha.

Do michalovského gymnázia kedysi chodil aj humorista Ján Pisančin – Ander z Košíc.Medzi študentov gymnázia patrili aj herci Marica Bálintová , Eduard Bindas, či Cyril Ducko. Medzi študentov gymnázia patrili aj tanečníci Marek Grega (tanečník – sólista SĽUK-u) a Miroslav Kisty, tanečník – sólista Lúčnice. Takisto aj maliari Štefan Bubán, Ľudovít Dobozy, Mikuláš Rogovský, Jozef Saloň, či sochár František Patočka.

Školu navštevoval aj známy moderátor Junior, vlastným menom Milan Zimnýkoval, ktorý dnes pôsobí vo viacerých médiách. Za lavicami sedel i Štefan Frimmer, televízny redaktor, hovorca banky. Ďalším žurnalistom bol Pavol Berta, Peter Čačko (prekladateľ, vydavateľ, publicista), publicistka a redaktorka Ingrid Hrubaničová a literárny kritik, Ján Jurčo.

Slovo spája aj básnika Maroša Bančeja. Ďalej gymnázium navštevoval aj Jozef Buchanec (prozaik, dramatik),Móric Mittelmann Dedinský (básnik, divadelný kritik a historik, prekladateľ), Ladislav Grosman (prozaik, scenárista), Andrej Hajduk (básnik, prekladateľ, literárny historik), Miroslav Halás (prozaik, dramatik), Pavol Horov (básnik, prekladateľ), Mikuláš Kasarda (básnik).

Môže vás zaujímať:

Michalovské gymnázium dokončilo modernizáciu za stovky tisíc: Nechýbajú tablety a vynovené laboratóriá

Michalovčan spieva o ženách, ktoré prehliadame: Kristián Dufinec so svojou kapelou Iconito chcú zmenu

FOTO z prvého dňa na michalovskom gymnáziu: Noví prváci sa najviac tešia na nové ženy a ešte niečo… :)

Obrovský úspech michalovskej kapely: Stala sa víťazom Košického zlatého pokladu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM