Ľubomír Hudačko Rôzne

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na prešovskej priemyslovke

Školu opúšťali ako úspešní maturanti, dnes ich mená pozná množstvo ľudí. Zisťovali sme, ktoré známe tváre drali lavice prešovskej elektrotechnickej priemyslovky.

Ilustračný obrázok k článku Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na prešovskej priemyslovke
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Elektrotechnická priemyslovka v Prešove tento rok zaznamenala významný úspech. Nedávno sme vás informovali aj o tom, ako na nej prebiehala imatrikulácia.

Škola na nich môže byť hrdá

Tentoraz sme sa zamerali na jej absolventov, z ktorých sa po čase stali známi ľudia. Mnohí absolventi tejto priemyslovky patria dnes medzi tváre, ktoré pozná aj verejnosť. Elektrotechnická priemyslovka tak môže byť hrdá na mnohých svojich bývalých žiakov, ktorí jej dnes robia dobré meno.

Zastúpenie má napríklad volejbal, veď v tejto škole študovali Ľudo Žilka, Richard Dologh a Peter Váhovský. Ján Srokovský sa stal neskôr majstrom Slovenska v plávaní, Juraj Buzgo pre zmenu vynikal okrem plávania aj vo vodnom póle. SPŠE má za sebou aj Monika Kraslová, ktorá sa neskôr stala majsterkou Slovenska v jude, v atletike sa presadil Lukáš Hrečko a v stolnom tenise Tomáš Klenotič.

Známi absolventi

Ako nás zástupkyňa riaditeľa Judita Sakáčová z elektrotechnickej priemyslovky ďalej informovala, do školy chodili aj ďalší známi ľudia. Jozef Bubenko sa stal známym futbalovým hráčom a neskôr úspešným trénerom, za Tatran Prešov a reprezentáciu hrával aj futbalista Peter Hlinka. SPŠE vyštudovali aj ďalší futbalisti a to Tomáš Gerich či Miroslav Viazanko. Veľké zastúpenie majú potom aj absolventi, ktorí sa neskôr presadili v hádzanej. Školu totiž navštevovali Lukáš Urban, Maroš Popčák, Martin Tabačko, Saskia Jirgová Oľhová, Radoslav Antl, Jaroslav Hugec či Tibor Tribus.

Lavice školy drali aj poslanec NR SR Ján Hudacký, kameraman, fotograf a autor videoklipov najmä prešovských hudobníkov Jaro „Jaris“ Vaľko či Petra Kováčová z prešovskej acapelly Free Voices. Školu absolvoval aj spoluzakladateľ kapely IMT Smile, zakladateľ kapely Peha a tvorca jej videoklipov, zakladateľ nahrávacích štúdií v Prešove a bubeník v jednej osobe, Martin Migaš. Absolventmi sú aj ďalší známi bubeníci a to Daniel Mathia a Stanislav Kociov. Prvý menovaný pôsobil v kapele Inekafe, druhý v už neexistujúcej kapele Nuda a v súčasnosti je členom kapely Katky Knechtovej.

Môže vás zaujímať:

Prešovská škola sa môže pochváliť niečím, čo každá ani zďaleka nie: Má vlastnú kapelu a hrá v nej aj učiteľ!

Toto je paráda: Prešovskej strednej škole sa podarilo niečo, čo žiadnej inej na svete!

Je prísny, ale proste frajer: Toto je najobľúbenejší učiteľ prešovskej elektrotechnickej priemyslovky!

Riaditeľ prešovskej školy po unikátnom úspechu: Nevedel som, že sme jediní na svete!

Zoznámte sa s Poppym: V prešovskej škole si vytvorili vlastného humanoidného robota!

Obľúbený učiteľ Varga na svoj prvý deň v škole nezabudne: Žiaci sa smiali, učiteľka hanbila!

Žiaci si ho zvolili za svojho naj, porozprával nám veľa zaujímavého: Rozhovor s obľúbeným prešovským učiteľom

Prešovská škola si zaslúži kompliment ako svet: Prvé miesto v rebríčku najlepších škôl!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM