Webnoviny - Svet

KHL: Cibák na jeden rok do Nižnekamska

WEBNOVINY.SK

Martin Cibák Foto: SITA/Marián PeigerNIŽNEKAMSK 17. mája (WEBNOVINY) – Útočník Martin Cibák sa dohodol na ročnom kontrakte s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy Neftechimik Nižnekamsk. Stredný útočník, ktorý Slovensko reprezentoval na ZOH 2010 i posledných majstrovstvách sveta v Bratislave a v Košiciach, si v rámci ruskej nadnárodnej súťaže oblečie dres už tretieho klubu. Najskôr hrával v Spartaku Moskva, v minulej sezóne ho vedenie klubu vymenilo do Čerepovca.

„Mal som viacero ponúk, táto bola najkonkrétnejšia. Nechcel som dlhšie čakať, manažment sa pri rokovaniach správal veľmi korektne. Poznám v Nižnekamsku trénera Vladimira Krikunova, ktorý je síce tvrdý, ale mne to vyhovuje. Teším sa na novú výzvu,“ povedal pre agentúru SITA Martin Cibák.

Cibák má za sebou aj pôsobenie v zámorskej NHL. Tridsaťjedenročný center z Liptovského Mikuláša získal v roku 2004 s Tampou Bay Stanleyho pohár.

Karlis Skrastiňš podpísal zmluvu s Jaroslavľom

Lotyš Karlis Skrastiňš bude pokračovať v kariére v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy Lokomotiv Jaroslavľ, kde sa stane spoluhráčom Pavla Demitru. Tridsaťšesťročný obranca už podľa Sport-Expressu podpísal aj nový kontrakt. Skrastiňš hral v sezóne 2010/11 v zámorskej NHL za Dallas, v 74 stretnutiach nazbieral 8 bodov (3+5).

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM