Webnoviny - Svet

KHL: Obšut mieri do Dinama Minsk

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA//Marián PeigerMINSK 27. mája (WEBNOVINY) – Bieloruské Dinamo Minsk by malo byť ďalším pôsobiskom slovenského hokejového obrancu Jaroslava Obšuta. Tridsaťpäťročný rodák z Prešova doteraz hrával v tíme Atlant Mytišči, s ktorým postúpil do finále Gagarinovho pohára.

O pripravovanom prestupe Obšuta do Dinama Minsk informuje internetová stránka sports.ru. Jeho príjem v bieloruskom klube KHL by mal byť podobný tomu, ktorý mal v Atlante. Obšut by sa mal stať jedným z najlepšie platených hráčov Dinama.

Účastník dvoch turnajov majstrovstiev sveta odohral v predchádzajúcej sezóne v KHL v základnej časti 50 stretnutí, v ktorých nazbieral 17 bodov (4+13). V 24 stretnutiach play-off pridal 10 bodov (5+5). V KHL už hral aj za Spartak Moskva.

Rusi chcú mať nového trénera do polovice júna

Podľa výkonného riaditeľa Ruskej hokejovej federácie Valerija Fesiuka by do troch týždňov mal byť známy nástupca Viačeslava Bykova pri ruskej reprezentácii. Bykov vo svojej funkcii skončil po neúspechu na majstrovstvách sveta na Slovensku, kde zborná skončila na 4. mieste. Vedenie federácie bývalého výborného útočníka odvolalo vo štvrtok.

„Za dverami máme už prvý turnaj Euro Hockey Tour. Dúfam, že v polovici júna by sme mohli oficiálne oznámiť, kto povedie zbornú. Nechceme dlho čakať s riešením,“ povedal pre Sovietskij Sport Fesiuk.

Najvážnejším adeptom na uvoľnený post je Zinetuľa Biľaletdinov, spomína sa však aj meno Čecha Miloša Říhu.

Fín Mäenpää do Chabarovska

Spoluhráčom slovenského brankára Jána Lašáka v tíme Kontinentálnej hokejovej ligy Amur Chabarovsk bude v novej sezóne aj fínsky obranca Mikko Mäenpää. Dvadsaťosemročný hokejista má za sebou jednu sezónu vo Frölunde, kde v 53 stretnutiach strelil 8 gólov a pridal 11 asistencií. Mäenpää je členom širšieho kádra fínskej reprezentácie, v drese Suomi hral na minuloročných MS v Nemecku a pravidelne nastupuje na podujatiach Euro Hockey Tour. O jeho príchode do Chabarovska informovala klubová internetová stránka.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM