Webnoviny - Svet

Klaus sa už teší, ako v Berlíne opäť zaútočí na EÚ

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/AP

PRAHA 1. marca (WEBNOVINY) – Český prezident Václav Klaus plánuje opäť tvrdo vystúpiť proti Európskej únii a jej fungovaniu, oznámil v pondelok pri príležitosti krstu svojej novej knihy Rok sedmý. Ide o zborník Klausových prejavov esejí, komentárov a rozhodnutí, tentokrát prvýkrát radených tematicky. Svoju časť si tam našli aj jeho názory na 27-členný blok, ktorého je Klaus vyhláseným kritikom. Siedmy rok vo funkcii hlavy štátu mu totiž umožnil ešte viac nazrieť do jej vnútra, k čomu prispelo aj minuloročné predsedníctvo Českej republiky v rámci EÚ.

Svoje nápory na úniu chce verejne prezentovať koncom apríla na berlínskej Humboldtovej univerzite a nadviaže tak na svoj kritický prejav na pôde Európskeho parlamentu (EP) z februára 2009. „Ak bol pre mňa minulý rok kľúčovým prejavom ten v EP, tento rok to bude vystúpenie v Berlíne, na ktoré sa už intenzívne pripravujem,“ cituje českého lídra spravodajský portál iDNES.cz.

Klaus sa v pondelok taktiež vyjadril aj k aktuálnej politickej situácii v ČR, ktorá podľa neho konečne potrebuje stabilnú vládu. On sám verí, že k tomuto cieľu prispejú májové parlamentné voľby.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM