Katarína Jankeje Hokej

Kľúčový zápas o play-off: Hokejisti Topoľčian nedali Spišskej šancu

Dôležitý zápas o play-off zvládlo topoľčianske mužstvo na jednotku. Na Spišskou Novou Vsou zvíťazili Žochári s jednoznačným prehľadom.

Ilustračný obrázok k článku Kľúčový zápas o play-off: Hokejisti Topoľčian nedali Spišskej šancu
Foto: Dominika Handzušová

Topoľčianski hokejisti majú za sebou jeden z najdôležitejších zápasov sezóny. Na svojom ľade privítali Spišskú Novú Ves, s ktorou sú v priamom boji o posledné postupové miesto do play-off. Diváci si na prvý gól museli počkať, až v 20. minúte sa Lipovskému podarilo úspešné prekonať brankára hostí (1:0). Odpoveď prišla v 26. minúte, keď sa súperovi podarilo využiť početnú prevahu na ľade. Zverenci Miroslava Nemčeka sa stihli v druhom dejstve dostať opäť do vedenia, najskôr v 32. minúte skóroval Kluka a v 38. minúte zvýšil na 3:1 počas presilovky Nemček.

Záverečná časť stretnutia priniesla viaceré šance na oboch stranách. Výborný výkon však predviedli Topoľčanci, po tlaku na súpera sa Lipovskému po druhýkrát v zápase podarilo vpáliť puk do bránky Spišskej Novej Vsi, čím upravil konečný výsledok na 4:1.

Žochári si ziskom troch bodov upevnili ôsme postupové miesto v priebežnom hodnotení, deviata Spišská na nás stráca už 6 bodov. Prvá liga bude pre Topoľčancov pokračovať v stredu 27. januára, o potrebné body zabojujú na ľade Nových Zámkov.

HC Topoľčany – HK Spišská Nová Ves 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Góly: 20. a 51. A. Lipovský, 32. Kluka, 38. Nemček – 26. Koky

Môže vás zaujímať:

Západ vs. Východ: V zápase hviezd sa predstavia až štyria topoľčianski hokejisti!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM