Správy Regióny Zo Slovenska

Knihy sú fuč! Čo sa deje v petržalskej knižnici?

Knihomoli v Petržalke sa môžu tešiť na vynovenú pobočku knižnice na Lietavskej ulici. Z priestorov vynosili knihovníci tony kníh a do práce sa pustili majstri, ktorí dávajú priestorom krajšiu tvár.

Ilustračný obrázok k článku Knihy sú fuč! Čo sa deje v petržalskej knižnici?
4
Galéria
Zdroj: MČ Petržalka

Ak by ste si v týchto dňoch chceli zájsť po niečo dobré na čítanie do pobočky petržalskej knižnice na Lietavskej ulici 16, knihy by ste tam hľadali márne. Knižnica sa totiž pustila do komplexnej rekonštrukcie.

Pribudne zóna na relax

Pobočka na Lietavskej ulici bola jedna z prvých, ktoré boli začlenené do štruktúry petržalskej knižnice, takže už bol najvyšší čas na jej zrenovovanie. Momentálne jej priestory prechádzajú kompletnou úpravou. Zmodernizujú vonkajší vstup aj dispozičné riešenie knižnice. Mala by pribudnúť malá relaxačná zóna pre čitateľov, obnovia technické vybavenie aj knihovnícky mobiliár.

Po ukončení rekonštrukcie by knižnica mala ponúknuť kvalitnejšie výpožičné služby a tiež možnosť oddychu pri čítaní periodík, či študovaní vybratej literatúry. Samozrejmosťou bude aj internet a wifi zóna. Čitatelia a návštevníci budú môcť osobne, mailom a telefonicky využívať poradenstvo, konzultácie a ponuku e-výpožičiek.

Otvoria v júni

Zrevitalizovaná a zmodernizovaná pobočka na Lietavskej 16 bude prvou v štruktúre Miestnej knižnice Petržalka, ktorá bude plniť kvalitné vzdelávacie, informačné, ale aj komunitné služby pre dospelých od študentov stredných škôl až po seniorov. V pobočke, tak ako v minulosti, bude k dispozícii široký knižný fond s množstvom kvalitnej literatúry od beletrie až po populárno-náučnú oblasť.

Čitatelia budú môcť vynovenú pobočku na Lietavskej 16 opäť navštíviť od 19. júna 2017 v obvyklých výpožičných hodinách.

Miestna knižnica Petržalka
4
Galéria
Zdroj: Miestna knižnica Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM