Tomáš Šuhajda Rôzne

Kolóny na Staničnej pred kruháčom: Podľa miestneho vodiča toto je riešenie... Čo na to Slovenská správa ciest?

Nie zriedka sme svedkami dlhej kolóny áut, ktorá sa zvykne vytvárať pred kruháčom na Staničnej ulici v Humennom v čase dopravnej špičky. K videniu bol už aj nie celkom bežný obraz, že dopravu na kruhovom objazde riadi polícia...

Ilustračný obrázok k článku Kolóny na Staničnej pred kruháčom: Podľa miestneho vodiča toto je riešenie... Čo na to Slovenská správa ciest?
Zdroj: Dnes24.sk

A práve v súvislosti s kolónami na tomto mieste sme obdržali v redakcii e-mail od tunajšieho vodiča Mareka, ktorý hneď aj pripája podľa neho možné riešenie. „Bolo by dobré ľavý pas pri chodníku odstrániť a urobiť druhý pruh, ktorý by šiel zo stanice smer Medzilaborce, II A, Trojka. A kruháč by odvádzal premávku vľavo na nadjazd plus centrum.“

„Veď tam je jedna 4-prúdovka od stanice, druhá 4-prúdovka od malej stanice, a jeden pruhový kruháč to celé brzdí. Z vtačieho pohľadu to vyzerá ako nedokončená diaľnica,“ doplnil Marek.

Kruhový objazd bol vybudovaný v roku 2007 a to Slovenskou správou ciest Investičná výstavba správy ciest (SSC IVSC) Košice. Dôvody, prečo je križovatka realizovaná takto, sme tak zisťovali na tejto inštitúcii. „Podnet na prestavbu zo stykovej križovatky na okružnú bol z Mesta Humenné, ktoré už malo spracovanú projektovú dokumentáciu. Túto projektovú dokumentáciu prevzala Slovenská správa ciest a prešla interným posúdením,“ uviedla na margo tohto kruhového objazdu hovorkyňa SSC Zuzana Hromcová.

SSC IVSC sa podľa jej ďalších slov zaoberala aj technickým riešením, ktoré uvažovalo so samostatným respektíve priebežným jazdným pruhom z ulice Družstevnej smer II/559 Medzilaborce. Ide teda práve o riešenie, aké navrhol v e-maili náš čitateľ. A prečo sa to takto nerealizovalo?

„Tento zámer stroskotal na rokovaní so Železnicami slovenskej republiky, nakoľko pre zriadenie priebežného jazdného pruhu bol potrebný pozemok vo vlastníctve ŽSR, ten sa zároveň dotýkal ochranného pásma železníc, ich elektrozabezpe­čovacích zariadení, SSC tak nebol daný súhlas na odkúpenie tohto pozemku a ani súhlas na zriadenie vecného bremena,“ vysvetlila Z. Hromcová pre spravodajský portál Humenné 24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM