Barbara Dallosová Kultúra

KOMLETNÝ PROGRAM City festu: Vieme, koho uvidíme tento rok!

Deviaty ročník obľúbeného žiarskeho festivalu sa blíži. Druhú augustovú sobotu sa Park Štefana Moysesa tradične zaplní. Ako sľuboval producent MSKC Janko Kulich, zloženie vystupujúcich bude rôznorodé a žánrovo bohaté. Na koho sa tešíte najviac?

Ilustračný obrázok k článku KOMLETNÝ PROGRAM City festu: Vieme, koho uvidíme tento rok!
Zdroj: Dnes24.sk

Na tohtoročný mestský festival zavítajú veľké slovenské hudobné mená. O prvých avizovaných interpretoch sme písali v článku:CITY FEST láka zvučnými menami: Prečítajte si, koho uvidíme v parku tento rok za 3 eurá!

Bacil a Rakby aj rockové ľudovky

Ako prví interpreti sa v programe objavili slovenské kapely veľkého formátu Desmod, Iné Kafe a Polemic. Keďže organizátori festivalu chcú ulahodiť každému uchu, program sa ďalej nesie v duchu čo najväčšej pestrosti. ,,Každoročnou záležitosťou v dramaturgii je tiež hip hop, rap, r´n´b, a tak sme na tento ročník pozvali na otvorenie festivalu speváčku Dominiku Mirgovú a rapperov Bacila a Rakbyho,“ hovorí Janko Kulich. ,,Nezabudli sme ani na fanúšikov ethna, world music, keď sa v programe predstaví unikátna formácia Spod Budína, ktorá divákov roztancuje ľudovkami v moderných rockovejších podobách,“ dodáva.

Klasiku vystriedajú metalisti

Tento ročník bude patriť aj nespornej klasike, skupine Modus s posilami v podobe Jana Baláža a Laca Lučeniča. ,,Tradíciou sa tiež stal hosť z metalovej scény a tu sme opäť dali na žiarskeho diváka, ktorý si vyžiadal jednu z top legiend metalu – skupinu Citrón. Tá svojim koncertom celý festival zakončí,“ hovorí Kulich.

Festival patrí ako všetkým Žiarčanom, tak aj tunajším hudobníkom. Z lokálnej hudobnej scény nás príde roztancovať Banda Americano a svoje dlho očakávané CD pokrstí stará dobrá kapela Sitňan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM