Lenka Fedorová Regióny

Košice lákajú veľa turistov: Z ktorých krajín k nám chodia najčastejšie?

Košice sa majú čím pýšiť. V roku 2013 sa stali Európskym hlavným mestom kultúry, v roku 2016 sú Európskym mestom športu. Mesto láka čoraz viac turistov. Z ktorých krajín k nám chodia najčastejšie?

Ilustračný obrázok k článku Košice lákajú veľa turistov: Z ktorých krajín k nám chodia najčastejšie?
Foto: Lenka Fedorová / Zdroj: Dnes24.sk

Navštívili sme Mestské informačné centrum, ktoré poskytuje turistom informácie o tom, kde sa môžu ísť najesť, aké pamiatky navštíviť, no aj to, kde si môžu dať dobrú kávu. Pracovníčok centra sme sa opýtali, z akých krajín k nám chodia turisti najčastejšie.

„Ťažko povedať, turisti k nám chodia z rôznych krajín, ale povedala by som, že najčastejšie k nám chodia Rusi, Ukrajinci, oni tak najviac,“ informovali nás pracovníci Mestského informačného centra.

Taktiež nám ďalej prezradili, že sa často do centra chodievajú informovať aj študenti, ktorí prišli do Košíc študovať cez program Erazmus. Košice sú známe vysokým počtom zahraničných študentov, ktorí k nám chodia študovať zaujímavé odbory.

„Takisto k nám často chodievajú Španieli a Taliani, výnimkou nie sú ani susední Maďari,“ uviedli na záver pracovníci centra.

O tom, že sú Košice naozaj veľmi zaujímavé a moderné mesto svedčí aj veľký záujem turistov o informácie ku kultúrnym pamiatkam. Prívetiví pracovníci nám na turistov s úsmevom taktiež vyzradili, že sa zvyknú veľa pýtať. Informácie o tom, na čo sa turisti pýtajú najčastejšie vám prinesiem už čoskoro.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Nárečie v okolí Košíc skrýva naozaj krásne výrazy: Priznajte farbu, rozumiete vôbec týmto slovám? :)

Toto musí vedieť každý Košičan: Aké názvy malo v minulosti naše mesto? PREHĽAD

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM