Webnoviny - Svet

KOŠICE: Nová policajná šéfka zvažuje výmenu ľudí

WEBNOVINY.SK

Jana Baranová Foto: SITA/Ivan Fleischer KOŠICE 12. augusta (WEBNOVINY) – Skĺbiť činnosť všetkých policajných zložiek v Košickom kraji tak, aby spoločným postupom eliminovali všetky druhy kriminality je hlavným cieľom novej riaditeľky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Baranovej, ktorá sa 2. augusta ujala funkcie. Informovala o tom na dnešnom neformálnom stretnutí. Je prvou ženou na Slovensku, ktorá zastáva v polícii takýto post.

„Mojou prvoradou prioritou je bezpečnosť a ochrana občanov a ich majetku. K prioritám patrí boj proti organizovanému zločinu a posilnenie hliadkovej činnosti polície v uliciach miest, kde treba zvýšiť počet peších hliadok. V neposlednom rade je to aj zvýšenie dôveryhodnosti polície medzi občanmi,“ povedala Baranová. Doplnila, že uvažuje o personálnych zmenách na krajskom i na okresných riaditeľstvách, pričom už začala pohovory, no zatiaľ o konkrétnych postoch a menách nehovorila.

Ako uviedla, nikdy nevnímala ako hendikep pri práce v policajnom zbore, že je žena a ani kolegovia jej to nijako nedávali najavo. Jana Baranová, rodáčka z Humenného, má 47 rokov a 14-ročného syna, je vdova. V polícii začínala v roku 1991 ako kriminalistka. Od roku 2004 pracovala na Úrade boja proti organizovanej kriminalite. Do funkcie riaditeľky KR PZ Košice ju vymenoval policajný prezident Jaroslav Spišiak.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM