Webnoviny - Svet

Košice udelili ocenenie šiestim matkám

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Viktor ZamborskýKOŠICE 7. mája (WEBNOVINY) – Míľu pre mamu ako hold všetkým mamám prešlo tohto roku v košickom mestskom parku 375 účastníkov. Pri príležitosti Dňa matiek mesto Košice ako jediné na Slovensku spolu s materským centrom Haliganda, ktoré podujatie organizuje opäť ocenilo matky, ktoré aj napriek pohnutým osudom a zdravotným problémom dávajú svoju lásku a starostlivosť deťom. Tohto roku si ocenenia mesta prevzalo šesť matiek – Alica Škultétyová, Anna Haľková, Božena Albertiová, Gabriela Badaničová, Silvia Sidorová a Jana Lešková. Ako uviedla Silvia Sorgerová z občianskeho združenia a materského centra Haliganda, na Slovensku sa do Míle pre mamu zapojilo tohto roku ďalších 43 miest. Košice Míľu pre mamu v Košiciach odštartovali nevšedným spôsobom – mamička na choduliach s obrovským košíkom a v ňom primerane veľké bábo.

„Bolo to pekné a zaujímavé, v parku je to iné ako na Hlavnej ulici, kde sa to robilo v minulosti. Sme druhýkrát na takom podujatí,“ uviedli dvaja mladí manželia, manžel prezradil, že obdaroval manželku bozkom. Páčilo sa to aj ich synovi Riškovi. „Je to veľmi pekná akcia, len škoda, že nie je lepšie počasie, určite by prišlo oveľa viac ľudí. My sme dnes prišli prvýkrát a som milo prekvapená,“ prezradila nám sympatická mamička s nezbedným krpcom na rukách.

„Sme vďační, že napriek nepríjemnému, studenému a sychravému počasiu ľudia s deťmi prišli a na znak vďaky a úcty k všetkým matkám sa zapojili do Míle pre mamu. Pre všetkých zaregistrovaných účastníkov sme pripravili malé darčeky a pre deti tvorivé dielne, súťaže a rôzny zábavný program,“ hovorí Sorgerová. Počasie sa našťastie celkom nepokazilo a hoci chvíľami účastníci vyťahovali dáždniky, v mestskom parku panovala pohoda a dobrá nálada.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM