Lenka Fedorová Ostatné športy

Mimoriadny úspech košických florbalistov: Víťazmi už tretíkrát!

Európske mesto športu sa pýši ďalším úspechom. Postarali sa o neho členovia družstva FbO Florko v staršej prípravke. Tí si z majstrovstiev priniesli zlatú medailu.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadny úspech košických florbalistov: Víťazmi už tretíkrát!
Foto: Rastislav Búgel

Košickí členovia florbalového tímu sa tešia vynikajúcemu úspechu. Po tretíkrát v rade ovládli Majstrovstvá Slovenska v kategórii staršia prípravka a potvrdili tak právom postavenie na čele rebríčka.

Dve družstvá z východu

Majstrovstiev sa zúčastnilo spolu osem družstiev, z toho dve pochádzali z východného Slovenska. Družstvá boli rozdelené do dvoch skupín po štyroch, Florko skončilo v skupine s družstvom Banskej Bystrice, Malaciek a Trenčína. V druhej skupine sa ocitli družstvá z Bratislavy, Žiliny, Partizánskeho a Sabinova.

Hráči košického tímu postúpili do semifinále, kde si zmerali sily proti družstvu z Bratislavy. Po výhre 3:1 čakalo našich hráčov finále. V boji o zlatú medailu zdolali Žilinu za stavu 5:3, a tak opäť dokázali, že Košice sa právom hrdia titulom Európske mesto športu.

Majstrovstvá Slovenska v Košiciach

Družstvo staršej prípravky sa tak stalo už po tretíkrát v rade Majstrom Slovenska. Za nimi sa na druhom miestne umiestnilo družstvo Grazzhoppers Žilina, na treťom mieste FBC Trenčín a štvrté miesto obsadil tím Snipers Bratislava.

V dňoch 4. júna až 5. júna 2016 sa Majstrovstvá Slovenska uskutočnia aj v Košiciach v kategórii mladšia prípravka. Turnaj sa odohrá v MULTIHALE za OC Hornbach.

Florbalu sa v Košiciach veľmi darí a svedčí o tom aj fakt, že košickí florbalisti patria medzi najúspešnejšie tímy na Slovensku či už v mladších alebo starších kategóriách.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM